Evenemang och kultur

Evenemang och kultur

Kulturlivet i Olofström sjuder. Kammarmusik, jazz, film, teater och konst är några exempel på utbudet. Ett stort antal aktiva kulturföreningar håller liv i grytan. Det händer något varje vecka bland annat i kulturknutpunkten i centrum där biblioteket och Folkets Hus finns samlade under ett tak. 

Skolornas musikprofilering har utvecklat många musikaliska begåvningar. Kommunen har även en tradition av stora kulturpersonligheter. Bland de största återfinns författarna Harry Martinson och Sven Edvin Salje samt skulptören Carl Eldh. 

Sommarkul i Olofström

 "Sommarkul i Olofström" är ett program med Kultur- och Fritidsförvaltningens aktiviteter i Olofströms kommun under juni, juli och augusti.  Aktiviteterna har till stor del finansierats genom statliga medel från MUCF (Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällefrågor) och är gratis för barn och unga. Tryckt program går att hämta på Olofströms Bibliotek.

Årets Kulturkommun 2013

Juryns motivering:
"Olofström är den lilla kommunen i nordvästra Blekinge som har det kulturella extra. Genom att satsa på barn- och ungdomskultur gör kommunen en investering för framtiden. I Olofström finns bland annat barnteatern, cirkusskola och Växtverket – ungdomshuset i kommunen där många ungdomar får möjlighet till kulturaktiviteter av olika slag."

Senast uppdaterad: 14 juli 2017