Olofströms levande julkalender

I Olofström gillar vi julen och i år 2017 ska vi krydda till julen lite extra. Olofströms kommun och kulturföreningarna kommer att bjuda på 24 kulturkarameller av den finaste sort för att komma i rätt julstämning. Varje dag från den 1 december till och med julafton den 24 december 2017 kommer du få vara med om 24 unika kulturupplevelser på 24 olika platser i Olofströms kommun. Varje dag öppnas en ”lucka” med lokala aktörer som framför sina luckor live inför publik. Vilka som öppnar luckorna, vet bara de som står bakom, men det kommer vara en härlig blandning av musik, teater, konst, magi, berättelser och mycket annat. Lucköppningarna sker måndag-fredag kl 18, lördag-söndag kl 14 och julafton kl 11. Observera att lucka nr 10 öppnas kl 15. Lucka nummer 17 är särskilt inriktad mot barn, men vuxna har också glädje av den.

Varje lucköppning pågår i 15-30 minuter och är gratis för besökarna. På några av dagarna kommer du kunna köpa fika eller korv till självkostnadspris.  

Du som är en extra flitig besökare, har möjlighet att vinna presentkort på Handla i Olofström till ett värde av 500-1 500 kr. Från och med vecka 47 kommer det finnas en folder att hämta på biblioteken, kommunhuset och andra platser i kommunen. Ta med foldern till lucköppningarna, få en stämpel och lämna sedan in baksidan av foldern (eller hela foldern) med namn, adress och telefonnummer till Olofströms bibliotek senast den 15 januari, så har du chansen att vinna ett presentkort. Vi lottar ut tre presentkort bland dem som har varit på flest lucköppningar! Foldern kommer också finnas tillgänglig vid lucköppningarna.

 

Här öppnar vi luckorna

 1. Längan, Holje park, Olofström
 2. Nebbeboda skola
 3. Visit Olofström, Folkets Hus, Olofström
 4. Martinson-rummet, Olofströms bibliotek
 5. Fornebodastugan, Kyrkhult
 6. Gaslunda skola
 7. Mariasalen, Olofströms kyrka
 8. Susekullen, Olofström
 9. Arons berg, Vilshult
 10. Tulseboda Brunn, Kyrkhult OBS! Öppnas kl 15
 11. Olofströms bibliotek
 12. Olofströms hembygdsmuseum, Holje park, Olofström
 13. Foajén, Holjebadet, Olofström
 14. Författarmuseet, Jämshög
 15. Petrusgården, Jämshög
 16. Farabols skola
 17. Växtverket, Olofström OBS! Extra barnvänlig
 18. Dannfälts gravkapell, Olofström
 19. Martinson-rummet, Olofströms bibliotek
 20. Mixi-Print, Olofström
 21. Lyckans Gård, Gränum
 22. Foajén, First Hotel, Olofström
 23. Kyrkhults kyrka
 24. Kickis café, Olofström

Varmt välkomna!

 

Olofströms levande julkalender arrangeras av Olofströms kommun i samarbete med Rotary, Riksteaterföreningen i Olofström, Jämshögs församling, Olofströms fotoklubb, Olofströms jazzklubb, Finska föreningen, Tonsättarna, Olofströms kammarmusikförening, Jämshögs hembygdsförening, Harry Martinson-sällskapet, Fornebodastiftelsen, Olofströms hembygdsförening, Kören i Kyrkhult, Farabols byalag, Nebbeboda intresseförening, Olofströms skriv- och berättarklubb, Kyrkhults församling, Olofströms konstförening, Saljesällskapet, Gaslunda intresseförening och Lyckans Gård tillsammans med privata kulturaktörer och värdar för de olika luckorna.

 

Senast uppdaterad: 28 november 2017