Storlekplatsen

För barnen, i centrum

Mitt inne i Olofström, vackert beläget vid ån och på andra sidan Aniaraparken, ligger
Storlekplatsen. Det här är platsen där fantasin och det gröna staketet sätter gränserna.

Rymdskeppet landade precis bredvid den strandade valen som hade lurats upp på land av den elake piratkaptenen Mummelskägg. En insatsstyrka led av Lisa, fyra år, satte genast igång räddningsarbetet. Samtidigt har Samir och hans tvillingbror fastnat på toppen av Mount Klätterställning. Lisa meddelar via radio att de får vänta men att det blir saft och bulle när de blivit räddade. De lite småkorkade trollen står på stigen och fattar ingenting. Som vanligt.

Där vi vuxna ser ”fall- och snubbelvänlig” röd eller grön gummiasfalt, där ser barnen ett träsk, ett hav eller kokande lava. Där vi vuxna ser bra funktioner och säkerhet, där ser barnen en utmaning och ett hinder att ta sig över. Och när vi placerar ut ett ”spindelnät” så klättrar barnen i en julgran.

Att berätta för barn vad som finns på Storlekplatsen inne i Olofström är inte lönt. De kommer ändå att fantisera fram en ny värld när de väl är där. Däremot kan det vara lönt för oss stora barn att veta vad där finns. Då vet vi innan att det finns fantasifulla lek- och klättersaker, en trollstig och mycket annat som räcker för en lång och inspirerande lekstund.

Och som förälder vill man ju veta att säkerheten på Storlekplatsen är viktig för oss och att hela lekplatsen och alla dess funktioner besiktigas av personal från kommunen varje vardag. Nu kan man ju inte bygga bort alla risker så det kan ju vara bra att slå ett öga på barnens lek då och då. Det kan ju tänkas att Lisas insatsstyrka inte får ner Samir och hans bror och att de behöver din hjäp.

Det finns mycket roliga saker på Storlekplatsen idag men vi arbetar hela tiden med hur vi kan göra Storlekplatsen ännu mer fantasifull och inspirerande. Så att vi även i fortsättningen ser till att elaka piratkaptener och småkorkade troll lockas fram av våra små storlekare på platsen för barnen, i centrum.

Senast uppdaterad: 02 november 2015