Vi håller rent!

Var med och håll Olofströms kommun fritt från nedskräpning!

Varje år deltar Olofströms kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning – ”Vi håller rent”. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Under våren 2017 deltog över 700 000 hjältar runt om i landet.

I Olofströms kommun deltog flera skolor och vårt fastighetsbolag Olofströmshus i skräpsamlandet. Utöver denna insats jobbar kommunens parkavdelning med att samla skräp och tömma papperskorgar året runt.

Den som vill delta i kampanjen anmäler sig på Håll Sverige rents hemsida.  Varje år finns ett sista svarsdatum för att materialet ska kunna distribueras. Alla deltagare anmälda före detta datum får kostnadsfritt skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och skräpspel. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast.

I Olofström distribueras materialet så fort det kommit hit. Kommunens egna verksamheter får sitt material med internposten. Föreningar eller privatpersoner kan hämta sitt material på kommunhuset.

Var med i kampen mot skräpet du också! Vi håller rent är ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är både onödigt och fel.

Senast uppdaterad: 05 december 2017