COVID-19

INFORMATION MED ANLEDNING AV CORONAVIRUSET (COVID-19)

Holjebadet och Olofströms kommun följer folkmyndighetens riktlinjer för hantering av situationen kring coronaviruset och tar självklart smittspridningen på högsta allvar. I nuläget finns inga särskilda restriktioner för simhallar så vi har i dagsläget öppet som vanligt.

 

Fr.o.m 20/3 kommer all vår simundervisning att ställas in för att minska smittorisken av covid-19.
Återbetalning kommer att ges för resterande tillfällen samt den kommande babysimkursen och tappers intensivsimskola på påsklovet.
Detta kommer att ske online, så ni behöver inte ta kontakt med oss för att få er återbetalning. Men vi ber att lämna tillbaka armbanden så snart ni får möjlighet.  Det kan ta några arbetsdagar innan alla återbetalningar är gjorda men om ni inte fått pengarna tillbaka i början på April ber vi er ta kontakt med personal. 0454-93 700 eller på länken under.
Frågor om återbetalning simundervisning. 

 

Personer över 70 år ges möjligheten att pausa sina abonnemang fr.o.m 16/3-16/5.

Folkhälsomyndigheten har gått ut med information om att personer som är 70 år och äldre är en riskgrupp. Därför har Krisledningsnämnden i Olofströms kommun fattat beslutet om att ge personer som är 70 år och äldre möjligheten att frysa sina abonnemang under perioden 16 mars till den 16 maj 2020.

Om man tillhör en riskgrupp och är yngre än 70 år finns möjlighet att frysa abonnemang under samma tid med förbehållet att man måste uppvisa giltigt läkarintyg, dvs läkarintyg som kan visa att man tillhör någon av riskgrupperna”.

Anmälan om att pausa abonnemang 16/3-16-5

Folkhalsomyndighetens information om riskgrupper 

 

Aromabastu
Tillsvidare kommer vi endast komma in med doft ibastun och ej vifta pga. covid-19

 

Här kan du läsa om vilka åtgärder Holjebadet har tagit och hur du som besökare kan bidra.

Vad gör vi på Holjebadet?

  •  Desinficerar vårt bassängvatten med klor och UV-ljus, som dödar både bakterier och virus*.
  •  Vi håller en hög frekvens på städning i våra lokaler.
  •  Vi informerar våra besökare om hur viktigt det är att duscha med tvål före bad och att vara extra noga med handhygienen.

 

Vad kan du som besökare göra?

  • Om du känner dig frisk – så är du välkommen till oss men om du känner dig sjuk ska du inte besöka oss – stanna istället hemma! Det gäller alltid, oavsett vad det beror på. Krya på dig och så är du välkommen åter när du är frisk.
  • Var extra noga med att duscha med tvål före bad samt var noga med handhygienen.
  • Ni som vistas i vårt gym ska vara extra noggranna med att desinfektera utrustning före och efter användning av våra redskap.

  

Holjebadet och övriga simhallar omfattas inte av förbudet mot allmänna sammankomster och tillställningar**

 

*Virus
Virus kan inte föröka sig i bassängvatten. De kan endast föröka sig i celler t.ex. i människor eller djur. Infektionsförmågan avtar snabbt i bassängbadvatten genom att virus dör av desinfektionsmedel eller späds ut. Virus smittar huvudsakligen direkt från person till person i samband med bassängbad. Därför är bassängbad inte mer förknippade med virussmitta än andra miljöer där många människor vistas. Virus ingår inte heller i en rutinmässig kontroll. Det kan möjligtvis bli aktuellt i speciella fall, t.ex. för att spåra en smittkälla.
Källa: Folkhälsomyndigheten, Bassängbad

 

**Sammankomster och tillställningar som inte omfattas av förbudet. 
Privata tillställningar omfattas inte. Det som avgör är om tillställning riktas till allmänheten eller inte. Det innebär att exempelvis privata fester, företagsevenemang, bibliotek, simhallar och liknande inte berörs. Förbudet gäller inte heller för de som vistas i större folksamlingar på till exempel allmänna färdmedel, torg, köpcenter och liknande.
Källa: MSB/Krisinformation.se

Senast uppdaterad: 23 mars 2020