En vecka med fokus på psykisk hälsa

21 september 2018 | Nyheter

Den 8–13 oktober uppmärksammas psykisk hälsa runt om i Blekinge med kostnadsfria föreläsningar och aktiviteter. Här hittar du alla programpunkter i Olofström och övriga kommuner i Blekinge.

Våga prata Psykisk hälsa

Precis som förra året är temat Våga prata psykisk hälsa. Målet med psykiatriveckan är att alla i Blekinge, ung som gammal, ska våga prata om att må dåligt i själen.   

Aktiviteter

Programmet innehåller aktiviteter i alla kommuner, bland annat i form av exempelvis föreläsningar och mötesplatser. Det blir länsövergripande föreläsningar med idrottsprofilerna Emma Igelström och Linus Thörnblad om hur deras karriärer ledde till dåligt psykiskt mående, och hur de gjorde för att få tillbaka hälsan. 

I år får gymnasieelever en alldeles egen aktivitet under veckan. Artisten Pa Modou Badjie besöker gymnasieskolor och föreläser och gör workshopen ”Sätt dina känslor på papper”.

Föreläsningar och aktiviteter i Olofström

Se programmet för psykiatriveckan 2018 på Studieförbundet Vuxenskolans webbplats

Om Psykiatriveckan

Blekinges psykiatrivecka är en vecka för ökad kunskap, hopp och samtal kring psykisk hälsa. Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan, NSPH, Hjärnkoll, Landstinget Blekinge, länets kommuner, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen och Cura individ.

Kontakt

Anita Sjödahl, samordnare för psykiatriveckan och brukarsamordnare på Landstinget Blekinge
E-post: anita.sjodahl@ltblekinge.se