Våra två språk: Alakoski möter Avellan

13 september 2017 | Nyheter

Sverigefinska författaren Susanna Alakoski  möter finlandssvenska journalisten Heidi Avellan i ett samtal om tvåspråkighet, språkbyten, integration och dubbla identiteter. Johanna Parikka Altenstedt leder samtalet i Folkets Hus tisdagen den 26 september kl 18.30.

Redan i tonåren tog de medvetna beslut om att välja språk. Men hur viktigt är ett sådant beslut för integrationen? Och hur bygger man en tvåspråkig identitet?

Susanna Alakoski har skrivit ett tiotal böcker både för både barn och tvuxna. Hennes stora genombrott blev den självutlämnande romanen Svinalängorna som fick Augustpriset 2006, och som senare även filmatiserats. Heidi Avellan har bott i Skåne sedan 90-talet och är en välkänd röst i den svenska samhällsdebatten. Hon är politisk chefredaktör och chef för ledarredaktionen på Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad. Moderator är Johanna Parikka-Altenstedt, en mångsysslare inom journalistik, samhällsvetenskap och kommunikation och känd för sina historieböcker och som debattör.


Panelsamtalet genomförs i samarbete mellan kultur- och fritidsförvaltningen och Olofströmin Suomi Seura/Olofströms Finska Föreningmed stöd av Region Blekinge. Arrangemanget är ett led uppmärksammandet av Finlands 100-årsfirande i Olofström.

Fri entré. Föranmälan till Olofströms bibliotek tfn 0454-936 00.

Välkommen!