Daglig verksamhet

Källarbacken - Sunnanvägen 20, Jämshög

Här produceras eget papper, kort, kuvert, trycker servetter, syr m.m.  Beställ gärna till dop, konfirmation, bröllop mm. Besök oss på Källarbacken eller ring 0454-936 09. 

  • Trädgårdsarbete på Ekdungen
  • Målar, läser böcker, pyssel och gör tidning
  • Lite bakning och traditionella evenemang
  • Tillverkning av tändbriketter
  • Arbetsmomenten är individuellt anpassade efter deltagarnas förmågor

Peter Pan
På Peter Pan finns flera olika sinnesträningsrum.Gula rummet med bollbad, svarta rummet och vita rummet med  vattensäng med bolltäcke. Skogsrummet är en skön avkopplingsplats där deltagarna kan sjunker ner i saccosäcken och lyssnar på fågelkvitter. Det finns ett mysrum för samvaro och möjlighet att lyssna på musik, sjunga karaoke, få ett fotbad eller sitta och läsa. I hobbyrummet finns det en skapande verksamhet där deltagarna sysslar med färg och form. Varje vecka kommer en musiker och leder sång och musik. Aktiviteterna är sinnesträning, gymnastik, data och utevistelse.

Utegruppen
Utgår från Källarbacken. Deltagarna har olika uppdrag med vedhandtering. Gruppen levererar ved till Blekingeleden och kanotleder.

Steget - Daglig sysselsättning
Första steget för främst psykiskt funktionshindrade att komma ut i någon verksamhet. Sysselsättningen är intresse och naturbaserad.

Senast uppdaterad: 17 oktober 2016