Feriearbete

Kommunen erbjuder ett antal feriearbetsplatser till ungdomar som är boende (folkbokförda) i Olofströms kommun och som under året fyller 18 år och i mån av plats till de som fyller 17 år.

Ansökan och arbeten

Du kan välja mellan att arbeta under tre perioder:

  • 17 juni – 7 juli
  • 8 juli – 28 juli 
  • 29 juli – 18 augusti

Arbetsuppgifter finns inom vård, barnomsorg, turism samt park och trädgård. Utöver de fasta perioderna kan du även välja att jobba som gruppledare av högstadieelever vid jobb och fritidsaktiviteter, författare, dansare eller med tobaksförebyggande arbete.

Sista ansökningsdag är 2019-03-22. Välkommen med din ansökan - du hittar ansökan för feriearbete under vår lista för lediga jobb via: Ansökan för feriearbete.

Rangordna period du vill arbeta samt önskemål om arbetsområde. En del av feriearbetena anordnas av föreningar i Olofströms kommun, då är det föreningen som ansvarar för anställningen och Olofströms kommun förmedlar platsen.

Feriearbeten kan även sökas hos Olofströms Kraft AB och Olofströmshus AB med vilka samordning sker.

Olofströms kommun tillämpar drogtest innan beslut om anställning.

Aktiv sommar 2019

Aktiv sommar är en del i det förebyggande arbetet som kommunen bedriver. Att feriearbeta hos Aktiv sommar innebär att du är gruppledare för en grupp av högstadieelever som under två veckor jobbar på förmiddagar och har fritidsaktiviteter under eftermiddagarna.

Läs mer om Aktiv sommar 2019

Sommarskriv

Älskar du att skriva? Lockas du av tanken på att befinna dig mitt i händelsernas centrum på en nyhetsredaktion, eller kanske ensam i en fyr på en enslig skärgårds ö filande på din roman – eller kanske någonstans mittemellan, bara du får jobba med ord och text – då ska du söka feriepraktik inom ramen för Sommarskriv!

Läs mer om Sommarskriv

Sommardans Blekinge 2019

Sommardans Blekinge 2019 söker dig som är intresserad av dans och vill prova på hur det är att arbeta som professionell
dansare. Inriktningen är främst modern och modern jazz.

Läs mer om Sommardans Blekinge 2019

Världens viktigaste jobb 2019

Olofström kommun erbjuder ungdomar feriearbete med tobaksförebyggande arbete i sommar under veckorna 25–26. Tillsammans kommer ni att få lära er om tobakens skadeverkningar och tobaksförebyggande arbete i teori och praktik, för att sedan sprida dessa kunskaper till andra elever i er kommun.

Läs mer om Världens viktigaste jobb 2019

Senast uppdaterad: 19 mars 2019