Arbetscenter

Arbetscenter är till för dig som behöver extra stöd och hjälp för att komma ut i arbete eller studier.

Arbetscenter hittar du på Toffelvägen 4, 293 33 Olofström.

Återbruket

Återbruket är återigen öppet med begränsat antal kunder i butiken för att undvika trängsel. Viss väntetid att komma in i butiken kan förekomma.

Här kan du hitta alltifrån begagnade möbler, elektronik, vitvaror till husgeråd och byggmaterial. Du kan skänka begagnade saker som Återbruksboden hämtar hemma hos dig kostnadsfritt. Kravet är då att du bor inom Olofströms kommuns gränser och att sakerna är i acceptabelt skick. I ett förbrukningssamhälle jobbar Återbruksboden för att återanvända, en persons skräp kan vara någon annans skatt!

Hitta hit

Vi finns på Topeliusvägen 1 i Olofström.
Öppettider: måndag–fredag 10.00–15.00 (lunchstängt 11.30–13.00)
Lördag–söndag: stängt
Telefon: 0454-936 20

Syservice

Syservice är en verksamhet där man i lugn och ro får växa som människa. Vi lagar kläder, syr och lägger upp gardiner, byter dragkedjor, syr nya saker som väskor, förkläden och kuddar med mera.

Skaparverkstad

Här målar, virkar, stickar, gjuter vi och vi gör även jul- och påskpynt.

Bilvården

Här tvättas kommunens alla leasingbilar samt arbetscenters egna fordon, tvätt sker på ett miljövänligt sätt och godkänd oljeavskiljare finns i tvätthallen.

Transport

Kör all mat från kommunens centralkök ut till samtliga skolor, dagis, äldreomsorg samt är behjälpliga med transporter till och från återbruket.

Snickeriet

Här tillverkar vi allt ifrån bänkbord till fågelholkar, verksamheten har fokus på språkpraktik för nyanlända.

Internservice

Internservice till kommunen i smått och stort. Vi sköter städning av rastplatser och kommunens badplatser. Diverse reparations-, målnings- och snickeriarbeten på kommunens vindskydd, landsbygdsstationer och kretsstationer. I mån av tid och personal hjälper vi även pensionärer som bor i kommunen.

Trädgårdshjälp

Arbetscenter på toffelvägen erbjuder via sin arbetsträning trädgårdshjälp. Vi klipper gräs och buskar, gör planteringar och röjer. Eller hämtar vi bara redan klippt trädgårdsavfall. Vi kan göra det mesta.

Denna hjälp utförs i mån av tid och resurser som varierar över tid. Vi gör dock alltid vårt bästa!

Vedbacken

Framtagning av ved till främst Blekingeleden och Kanotleden, vi sköter allt från trädfällning till uppsågning, klyvning och packning. Därefter transporterar vi ut veden till vandringslederna.

Vitvarudemonteringen

Demontering, sortering och återvinning av vitvaror och småelektronik. I mån av tid och personal även hämtning av uttjänta vitvaror och småelektronik. Vi delar och separerar på samtliga material som sedan återvinns.

Brännaregårdens café

Här lagar man dagens lunch, bakar kakor och gör smörgåstårtor på beställning.

Nordenbergsskolans café

Här gör vi smörgåsar, sallader och olika bakverk för intern försäljning.

Kontakt

Enhetschef Arbetscenter
Peter Petersson
Telefon: 0454-937 81
E-post: peter.petersson@olofstrom.se

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: