Landsbygdsutveckling

Olofström är Blekinges enda inlandskommun med ett centralt läge i södra Sverige.

Kommunen har ca 13 000 invånare och många av dem bor på landsbygden. För att få en levande landsbygd arbetar Olofströms kommun tillsammans med Kommunbygderådet i Olofström samt övriga landsbygdsutvecklare i Blekinge.

För att tillvarata engagemang och skapa förutsättningar för nytänk och kreativitet genom Leadermetoden startar 2016 SydostLeader sitt arbete tillsammans med kommunerna Emmaboda, Karlshamn, Karlskrona, Lessebo, Nybro, Olofström, Ronneby, Sölvesborg, Tingsryd, Torsås och Uppvidinge.

Kommunbygderådet i Olofström arbetar tillsammans med Olofströms kommun med att bevaka och stärka landsbygdens intressen.

Under våren 2018 har landsbygdsutvecklarna i Blekinge genomfört Besöksnäringen on Tour - med fokus på landsbygdens företag.

Här finns Blekinge gårdsbutiker och plantskolor!

Intresset för att handla lokalt är stort och för att underlätta för både besökare och medborgare har en karta tagits fram över Blekinges gårdsbutiker och plantskolor. Kartan finns att hämta på turistbyråerna i länet och bifogat dokument.

Gårdsbutiksrundan 15-16 september 2018

I ett projekt finansierat av Region Blekinge anordnas Gårdsbutiksrunda. Mellan kl 10 och 16 håller gårdsbutiker och plantskolor öppet och erbjuder försäljning, berättar om sin produktion och där det är möjligt, visar några djur. I Olofströms kommun deltar Holje Glass, Rödhultsgården, Röshults Vedugnsbageri.  Läs mer under https://www.visitblekinge.se/gardsbutiksrundan

 

Senast uppdaterad: 11 september 2018