Semestervikariat 2023, inom vård och omsorg

Socialförvaltningen

Olofströms kommun ska verka och ge bra service åt kommuninvånarna. För att kunna ge den service som kommuninvånarna förväntar sig är medarbetarna vår främsta resurs. Engagerade och delaktiga medarbetare som vågar prova nya saker och som strävar efter en bra kvalité gör Olofströms kommun till en attraktiv kommun som man vill bo i, verka i och besöka. Med en öppen och tydlig kommunikation skapar vi tillsammans ett bra arbetsklimat som lyfter välmående på arbetsplatsen. Hos oss på Olofströms kommun är det din talang, ambition och kompetens som är avgörande.

Välkommen till Olofström, Sveriges friluftskommun 2019 och 2021.

Ett sommarjobb inom vård och omsorg ger dig värdefull arbetslivserfarenhet och kan vara starten på en yrkesbana inom vård och omsorg. Vi kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete där du får möjlighet att möta personer som är i behov av ditt stöd. Du kommer också att få möjlighet för  lärorika upplevelser, personlig utveckling och träffa nya kollegor.

 

Arbetsbeskrivning

Omvårdnadsarbete och serviceuppgifter inom äldreomsorgen.

Ge stöd till personer med olika funktionsnedsättningar inom funktionsstöd.

Hemtjänst

I tjänsten ska du hjälpa personer med varierande omvårdnadsbehov i det egna hemmet . Arbetsuppgifterna innefattar omvårdnadsinsatser och delegerade HSL-insatser, samt serviceinsatser.

B-körkort är ett krav.

Personlig assistans

Personlig assistans är en insats enligt lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Som stödassistent/stödbiträde är din arbetsuppgift att stärka individens möjligheter att leva ett självständigt liv. Stödja och handleda individen i det dagliga livet, personlig omvårdnad och möjliggöra en stimulerande fritid.

Funktionsstöd

I din roll ger du stöd till personer med psykisk ohälsa och ditt arbete utgår alltid från individens beslut från handläggare och genomförandeplanen. Det innefattar arbetsuppgifter som kontaktansvarig och samverkan kring individens mående, exempelvis med anhöriga och olika myndigheter. Utöver det ingår motivationsarbete, stödsamtal, omvårdnad, medicinutdelning, dagliga aktiviteter, dokumentation och uppföljning av individens genomförandeplan. 

Stödinsatserna ska främja integritet och delaktighet och utföras med respekt för individens självbestämmande. Du kommer att ingå i ett team med stödassistenter och stödpedagoger.

Inom området funktionsstöd finns enheter så som LSS- och SoL boende, servicebostäder, daglig verksamhet, socialpsykiatri och arbete med barn med funktionsnedsättning.

Särskilt boende

Arbetet innebär att som en del av teamet ansvara för att ge vård och omsorg med god kvalitet utifrån ett salutogent förhållningssätt. Du behöver klara av att möta många olika individer med individuella behov och önskemål. 

Arbetsuppgifterna innefattar omvårdnadsinsatser beviljade enligt SoL, och delegerade HSL-insatser.

Kvalifikationer

Vi söker i första hand dig som har en avslutad eller pågående utbildning inom vård- och omsorg eller barn- och fritid. Du som inte har någon av de angivna utbildningarna men är intresserad av att arbeta med människor är också välkommen att söka.

För att vara aktuell för ett vikariat hos oss måste du ha fyllt 18 år.

I arbetsuppgifterna ingår dokumentation och det är därför viktigt att du har datorvana och kan uttrycka dig i svenska språket i tal och skrift.

 

Anställningsform

Timanställning upp till 12 veckor under perioden 2023-06-05 – 2023-08-27

 

B körkort kan krävas inom vissa verksamheter

 

Kontakt

Johan.Hemmendy@olofstrom.se

 

Vision och värdegrund
Olofströms kommun ska vara stolt och expansiv! År 2025 är vi 14 000 invånare. Utifrån denna vision utgår kommunfullmäktiges tre övergripande mål: - Nära till allt, Barnen i centrum och Jobb till 1000.

Som medarbetare hos oss är du en viktig resurs. Oavsett var du jobbar är du en representant för hela Olofströms kommun. Det är viktigt att du delar vår värdegrund och arbetar efter värdeorden: mod, engagemang, delaktighet och kvalitet.

Övriga upplysningar
Olofströms kommun krigsplacerar all tillsvidareanställd personal.

Olofströms kommun tillämpar drogtest innan beslut om nyanställning.

Ansökan
Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Ansökan sker via länk på www.olofstrom.se/lediga-jobb. Bifoga CV och personligt brev.    

Till bemannings- och rekryteringsföretag samt till dig som är försäljare
Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.

AnställningsformSommarjobb/Säsongsanställning
AnställningsformHeltid/Deltid
Antal lediga befattningar200
Sysselsättningsgrad4-12 veckor%
OrtOlofström
LandSverige
Referensnummer2022/159
Kontakt
Facklig företrädare Kommunal sydost sektion Olofström, 010-4427910
Publicerat2022-12-16
Sista ansökningsdag2023-05-31