Navigatorcentrum

Navigatorcentrum är ett projekt som medfinansieras av Europeiska socialfonden (ESF) med Region Blekinge som projektägare. Det är ett samverkansprojekt med övriga kommunerna i Blekinge och Landstinget. 

Hos oss på Navigatorcentrum i Olofström blir möten till möjligheter! 

Tillsammans med våra samarbetspartners ser vi till att ungdomar åldrarna 15-29 själva hittar vidare till sina mål, tex utbildningar, praktik, jobb eller företagande.

Vad kan vi göra för dig?

Hälsa

Vi ger dig verktyg så du kan hitta motivation för att stärka dig själv och må bra i livet!

Coachsamtal

Genom coachande samtal kan vi vara ett stöd för dig att uppnå dina mål.

Studiemöjligheter

Våra coacher har ett nära sammarbete med studie- och yrkesvägledare i kommunen. Tillsammans kan vi hjälpa dig hitta rätt utbildning.

Jobbsök och kontakter med näringslivet

Kom in så hjälper vi dig att söka jobb. Vi går igenom de viktigaste bitarna som cv, personligt brev och jobbsök. Hjälper även till med kontakter ut mot näringslivet.

Kontakter med andra myndigheter

Vi kan hjälpa dig ta kontakt med andra myndigheter om så skulle behövas t.ex. Försäkringskassan eller Arbetsförmedlingen.

Praktik

Praktik ger bra erfarenhet. Vi hjälper dig!

Det finns möjlighet att få praktik redan första dagen som arbetssökande.

Ungdomsspanarna

En Ungdomsspanare är en ung vuxen mellan 20-25 år som har förankring både bland unga och vuxna.
Vi hjälper ungdomar med studie- och arbetsrelaterade frågor.  Ungdomsspanarna är ute och rekryterar ungdomar för att de ska upptäcka de aktiviteter och det stöd som finns på Navigatorcentrum för att komma vidare till jobb/studier eller företagande.

Vi hjälper till vid myndighetskontaker så som inskrivning på Arbetsförmedlingen och kontakt med Försäkringskassan mm. Ungdomsspanarna kan även vara ett stöd vid planering av praktiplatser.

Du vet väl att Navigatorcentrum också finns på Faceboook! Där kan du hitta våra aktuella evengemang, kurser och event som vi arbetar med och även annat som händer i kommunen som kan vara bra för unga vuxna att veta om.

Vi finns på Östra Storgatan 18A i Olofström och har öppet mån-fre kl. 10.00-14.00.

Senast uppdaterad: 10 augusti 2018