Tips på roliga aktiviteter under sportlovet

Sportlovsveckan närmar sig och i Olofströms kommun finns många roliga aktiviteter utomhus som går att genomföra på att säkert sätt. Här har vi samlar tips på aktiviteter för barn och unga. Planera för säkra och anpassade sportlovsaktiviteter för att undvika att bli smittad eller smitta andra.

Friluftsliv - aktiviteter utomhus

Det finns så mycket roligt och spännande att göra ute, särskilt om det är lite härligt vinterväderväder. Här kommer några tips på aktiviteter i vår närmiljö:

Gå på tur

Vandra längs någon av kommunens många leder och stigar. Långa och korta, slingrande och breda...här finns upplevelser som passar alla.

Ta ett dopp

Vinterbada i någon av kommunens alla sjöar och åar. Ta med en badkompis och behåll mössan på. Lägg något på marken att stå på när du byter om.

Outdoor cooking - att äta ute

Att äta utomhus är alltid godare. Det finns många natursköna rastplatser där du kan grilla eller bara packa med lite fika och slå dig ner vid ditt favoritställe.

Storlekplatsen erbjuder goda möjligheter till lek och utesamvaro. Är det snö finns här flera backar för pulkaåkning. Du laga mat vid grillplatsen och vill du boka Kalashuset för ett vinterkalas maila till ks@olofstrom.se

Far runt på isen

Åk skridskor på en sjö är en fantastisk upplevelse, om isarna är säkra och du har rätt utrustning med dig. Kanske ta med ett borr och prova lite isfiske?

Bygg en koja

Att vara kreativ utomhus genom att bygga en koja kan man göra året om. Vill du och dina vänner ha tips på var och hur ni kan bygga en koja i skogen? Kontakta då gärna Daniel Ottosson daniel.ottosson@olofstrom.se

Åka längdskidor

Om snön ligger kvar spårar Gränums IF Skidor och löpning för längdskidåkning vid Bommarvikens fotbollsplan i Olofström. Vid frågor kontakta granumsifskidor@gmail.com

Aktiviteter inomhus

Se en film

Under sportlovet har du möjlighet att gå på bio. Se www.grandbio.net för aktuell information om filmer, tider och bokning av biljetter.

Träffa Växtverket digitalt

Vi träffas på den digitala fritidsgården Discord. Under sportlovet har vi ett fullspäckat schema med digitala aktiviteter bland annat bakning, Counter Striketurnering, skattjakt och Mellomys. Hela programmet finns på våra sociala medier.
Länk till Discord: https://discord.gg/G3YKCs59GR Vill du ha mer information ring oss på 0454 – 93 551

Ung slant

Ung slant är en möjlighet för unga att genomföra egna arrangemang. Mer information om och inspiration kring detta får du under sportlovet på Discord. Följ Växtverket på sociala medier så får du veta mer. För information om hur man söker bidraget Ung slant – kontakta kultursekreterare Anna Lundholm på anna.lundholm@olofstrom.se eller 0454-935 90.

Träffa Susekullen

Onsdag 24 februari kl 12:00 – 15:00 är du som går i åk 4 – 9 välkommen till en utedag i Susekullens trädgård. Det blir korvgrillning och lekar och ta gärna med pulka eller annat att åka på om det är snö. Följ oss på sociala medier för mer information.

Läs en bok

Du kan låna böcker och filmer på Olofströms Bibliotek genom deras digitala tjänster. På Bibliotekets hemsida finns aktuell information, boktips och nyheter.

Skapa något fin genom att slöjda

Under sportlovsveckan måndag 13:00 -18:00, tisdag – fredag 10:00 -15:00 och lördag 10:00 -13:00 kan du hämta en slöjdpåse på tema ”snöfall och snöflingor”. Slöjdpåsarna lämnas ut, så länge lagret räcker, från lastkajen Olofströms Bibliotek (vid parkeringen mot Storlekplatsen). Ring på klockan så kommer vi ut.
Ingen kostnad.
För mer information ring Olofströms Bibliotek, 0454 -936 00

Spela bordtennis

Under sportlovet kan du som går i åk 1 – 6 prova på bordtennis. Det är obligatorisk anmälan som gäller då det är begränsat antal deltagare som kan vara med. Kom ombytta. Ingen kostnad.
Måndag 22 februari kl 13:00 – 15:00, i Bågskyttehallen i Olofström
Anmälan till Tommy Kahlroth 0763 – 198612
Onsdag 24 februari kl 13:00 – 15:00, i gympasalen Kyrkhults skola
Det blir hinderbana med bollkontroll och en liten turnering.
Anmälan till kyrkhultsbtk.junior@hotmail.com

Tänk särskilt på det här:

  • Begränsa antalet nya nära kontakter. Umgås bara i en mindre krets.
  • Dela inte boende eller umgås inomhus på nära håll med de utanför din mindre krets.
  • Planera för att kunna hålla avstånd till andra och undvik situationer där det är risk för trängsel.
  • Har du symtom som kan bero på covid-19 ska du stanna hemma och testa dig för covid-19, även om du inte befinner dig i din hemregion.
  • Begränsa det kollektiva resandet så mycket som möjligt.

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: