Berättarkraft blir digitalt

Den 6-13 mars är det dags för Berättarkraft 2021. I år ges litteratur- och berättarfestivalen i Blekinge helt digitalt. Årets tema, ”Humor smittar”, bjuder på humoristisk läsning, roliga författare och inspiration till dig som själv vill skriva humor.

Arrangeras årligen

Berättarkraft arrangeras årligen sedan 2013 som ett samarbete mellan Region Blekinge och kommunerna i Blekinge. Festivalen sätter boken, läsandet, skrivandet och berättandet i centrum.

Olofströms kommun, som varit med sedan starten, medverkar i år med en skrivarverkstad där författaren Maria Maunsbach som inspirerar deltagarna att använda sina egna erfarenheter och skriva roligt. Det blir också en föreläsning på lätt svenska med författaren Annelie Drewsen.

Genom att samverka regionalt kan vi, tillsammans med övriga Blekingekommuner, presentera ett brett programutbud med arrangemang för olika målgrupper, säger Anna Lundholm kultursekreteraren Olofströms kommun.

Programmet inleds med utdelning av ett helt nytt litteraturpris. Hjärtans Fröjd-priset delas ut till bästa svenska ungdomsbok 2020. Dessutom delas priser ut till vinnarna av Berättarkrafts skrivtävling för unga.

Under veckan får lyssna till såväl regionala som rikskända författare och estradörer. My Lind och Antoni Lacinai från Sölvesborg berättar om sin nya bok ”Grannjävlar”. Läkaren Henrik Widegren ger sin syn på humor under föreläsningen ”Skratt inget man skojar bort!”. Sara Paborn och Anna Wilson berättar om sitt gemensamma romanprojekt och andra roliga böcker. Kalle Lind ger oss en inblick i sin bok om Hasse Alfredson, fortsätter Anna Lundholm.

Det blir också bokprat, boktips och sagostund med workshop tillsammans med barnboksförfattaren Cecilia Rihs

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: