Nytt kulturstöd för unga arrangörer

Drömmer du och dina kompisar om att genomföra ett kulturarrangemang i Olofströms kommun? Då har ni chansen att söka bidraget Ung slant.

Kulturprojekt för unga

Kultur- och fritidsnämndens bidragsregler innehåller en intressant nyhet för dig som är ung och bosatt i Olofströms kommun. Bidraget Ung slant finns för att stötta och stimulera unga arrangörer att genomföra kulturprojekt. Ett kulturprojekt kan till exempel vara en konsert, en dans- eller teaterföreställning, en utställning, en föreläsning, workshops eller att man vill skapa en mötesplats för kulturutövare.

För att få bidraget Ung slant, ska arrangemanget vara öppet för allmänheten och arrangeras i Olofströms kommun. Det ska finnas en medarrangör som är registrerad som organisation till exempel ett studieförbund, en förening eller kommunen. Det innebär att medarrangören ansvarar för att nämndens bidragsregler uppfylls och att tillståndshandlingar finns.

Kultur- och fritidsförvaltningen kan hjälpa till med

• Att komma igång med att förverkliga en idé. Vi ger tips på hur man undersöker om idén är möjlig och vilka kontakter man behöver ta.

• Att tipsa om hur man bokar lämplig lokal för arrangemanget. Aktivitetshuset Växtverket har lokaler som kan bokas helt utan kostnad. Det finns också lokaler att hyra av andra aktörer.

• Att låna ut enklare teknisk utrustning och ge råd om vad man behöver tänka på vid arrangemang med specifika tekniska krav som ljud, ljus, möblering och scenytor.

Relaterad information

Mer information om bidraget Ung slant hittar du i våra Bidragsregler. Ansökningsblankett och foldern finns på Bidragsregler, bidrag och stöd

Har du frågor, kontakta gärna personalen på Växtverket eller kultursekreteraren som nås på telefon 0454-935 90 eller anna.lundholm@olofstrom.se

Rekommenderat för dig

Publicerad: 4 mars 2021