Ett år av bred och fin service

Varje dag hjälper de turister att hitta Olofströms smultronställen och kommuninvånare att komma i kontakt med rätt tjänsteperson. I ett år har Medborgarcenter med Mikael och Madeleine i spetsen gjort allt från att ta emot hittegods åt Polisen och hjälpt till att boka in Kalashuset för kalassugna barn.

I slutet av mars 2020 öppnade Olofströms kommuns nya Medborgarcenter upp i kommunhuset. De hjälper till med att guida kommuninvånare till rätt handläggare inom olika områden, t.ex. plan- och bygg, skola och barnomsorg eller kultur och fritid. Det finns många olika verksamheter i en kommun och det är inte alltid enkelt att hitta rätt.

Det är en stor bredd i Madeleines och Mikaels arbete, där de bland annat tar emot vattenprover, bokar kalashuset eller tar emot hittegods som sedan polisen tar hand om. De är även en auktoriserad Turistinformation och hjälper besökare med frågor om vår fina kommun som har mycket att erbjuda, främst inom natur och friluftsliv.

Svårt att säga vilken som är den vanligaste frågan, för det är så väldigt olika. Det är det som gör vårt jobb så roligt. Men ofta är det frågor om hur man gör för att söka arbete i kommunen, hur man ansöker om bygglov och vem man kan kontakta i frågor som rör t.ex. gator och vägar eller park och miljö, berättar Madeleine Kidell, kommunvägledare på Olofströms kommun.

Det nya medborgarcentret innebär att olika kontaktvägar har slagits samman till en, viket gör det lättare för kommuninvånare och besökare att hitta rätt direkt.

Det har varit spännande att få vara med och utveckla Medborgarcenter och Visit Olofström till en väl fungerande enhet. Både internt mot alla som jobbar i kommunen och som vi försöker serva på bästa sätt och externt mot kommuninvånare och besökare som är våra kunder. Vi har inte haft så många turister som besökt oss under året, men vi hoppas det blir bättre framöver, fortsätter Madeleine Kidell.

Sedan 1 år tillbaka har besökare och kommuninvånare uppmanats att inte komma in om de har symtom. Dock är man välkommen att maila eller ringa till Medborgarcenter. För dig som är frisk finns handsprit på plats så att du kan känna dig trygg i ditt besök.

Dagen firas med något gott till kaffet. Tack till Madeleine, Mikael, Renata och Annie som ger en god service till kommuninvånare och besökare.

Relaterad information

Kontakt till Medborgarcenter

I de ärenden där du inte behöver komma in till kommunhuset eller om du har symtom, vänligen kontakta Medborgarcenter via
epost: medborgarcenter@olofstrom.se
Telefon: 0454-930 00

Rekommenderat för dig

Publicerad: 26 mars 2021