Ut i naturen-Gerillaslöjda med luftmaskor

Har du gått förbi en lyktstolpe inklädd i en virkad strumpa eller sett ett konstverk utan avsändare? Nu har du chansen att bli en gerillaslöjdare och visa upp din gerillaslöjd. Hämta en slöjdpåse på biblioteket och slöjda ute under påsklovet.

Slöjdpåse att ta med ut

Under året lyfter Olofströms kommun olika tips på vad du kan göra utomhus och förslag på platser att besöka. Under påsklovet har du möjlighet att prova på att slöjda utomhus och lämna kvar det du skapat på utvalda platser. Vi har märkt ut tre platser i kommunen, söder om Storlekplatsen i centrala Olofström, Tulseboda Brunnspark i Kyrkhult och promenadstråket vid ån i Jämshög.

Det du behöver göra är att hämta en slöjdpåse på Olofströms bibliotek i centrala Olofström och väljer den plats som du tycker mest om eller kanske inte har varit på. Alltid kul att upptäcka nya platser. Du kan även ta med dig eget material och tänk då på att använda sådant som inte förstör miljön eller naturen.

I din påse finns exempel på hur du kan göra när du provar på att virka. På informationsbrevet finns en QR-kod som länkar till en kort film som Slöjd i Blekinge tagit fram. I påsen hittar du även kartor över de platser som är utmärkta. För att du lätt ska se att du kommit till rätt plats, har vi placerat ut gatupratare på de utvalda platserna.

När du är klar med ditt konstverk kan du placera det på plats. Därför är det viktigt att du tänker på att vara rädd om naturen och använder enbart material som är snäll mot naturen. I påsen får du ull, ett material som inte skadar naturen. Sedan kan de som går förbi njuta av all gerillaslöjd som skapas på plats.

Varför inte tipsa andra om gerillaslöjd?

Fotografera det du har gjort och tagga gärna med #blekingeslöjdarhemma #luftenärfri #visitolofström

Vad är gerillaslöjd?

Gerillaslöjd är en kreativ mix av hantverk som placeras i det offentliga rummet på ett icke-förstörande vis. Gerillaslöjden är kreativ i material och teknikanvändning, den innehåller något slags budskap och kommenterar samtida politiska eller samhälleliga händelser.

Begreppet myntades i Sverige omkring 2012 av journalisten och bloggaren Frida Arnqvist Engström

Relaterad information

Luften är fri

I år gör Sverige sin hittills största satsning på friluftsliv med projektet Luften är fri. Detta då det är Friluftslivets år 2021. Initiativet är taget av Naturvårdsverket och Svenskt Friluftsliv. Olofströms kommun blev 2019 utsedd till årets friluftskommun och här finns goda möjligheter till ett aktivt friluftsliv. Här hittar du vackra naturreservat med vandringsleder och rikt djurliv. Låt 2021 blir året du prova nya naturupplevelser!

Frluftslivets år, Luften är fri

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: