Våga prata om psykisk ohälsa

Siluetten av en person som befinner sig ute i solen.

Vilket stöd kan du som anhörig få, vad kan du hjälpa till med som volontär och hur påverkar missbruk eller riskbruk den psykiska hälsan? Detta och mycket mer lyfts under årets digitala psykiatrivecka.

Psykisk ohälsa är en av våra största folkhälsoutmaningar. Hälsan i Sverige är på många sätt bra, men den psykiska ohälsan ökar. Att vända denna utveckling är en av våra viktigaste samhällsutmaningar. Under vecka 18 genomförs en helt digital psykiatrivecka i Blekinge. Temat för psykiatriveckan är ”Våga prata psykisk ohälsa”, med inriktning på hur vi tillsammans kan förebygga självmord (suicidprevention).

Gratis digitala föreläsningar

Föreläsningarna lyfter bland annat volontärverksamhet, anhörigsituationen, våld i nära relationer och missbruk kopplat till psykisk ohälsa. Det kommer också finnas möjlighet att prova på yoga digitalt. Föreläsningarna är gratis och öppna för alla, det enda som krävs är en anmälan.

Program och anmälan till föreläsningarna, Studieförbundet Vuxenskolan Länk till annan webbplats.

Om Psykiatriveckan

Psykiatriveckan är ett samarbete mellan Blekinges alla kommuner, Region Blekinge, Studieförbundet Vuxenskolan samt brukarorganisationen NSPH och (H)Järnkoll Blekinge. Förhoppningen är att kunna erbjuda ett fullständigt program med ett flertal föreläsningar och aktiviteter till hösten under vecka 41. Håll utkik efter mer information!

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: