Gratis WiFi på offentliga platser

Citybryggan, en stor träbrygga i Olofström med flera sittplatser och solstolar. I bakgrunden syns Storlekplatsen.

Nu erbjuder Olofströms kommun trådlöst internet på flera offentliga platser i centrala Olofström.

Det innebär att du kan koppla upp dig gratis mot kommunens öppna nätverk och ta del av snabbt internet både inomhus och utomhus.

I många av våra kommunala verksamhetslokaler finns idag tillgång till ett fritt wifi för våra besökare. Nu kommer vi även i offentliga utemiljöer att kunna erbjuda invånare och besökare tillgång till gratis wifi. Tillgången till wifi gör det möjligt för oss alla att bl.a. få information, service eller läsa en digital tidning utomhus på datorn. Finansiering har skett via EU-kommissionen. WiFi4EU är ett initiativ för att möjliggöra uppkopplingar i utemiljöer runt om i kommuner i Europa, säger Iréne Robertsson kommunchef för Olofströms kommun.

Nätverket heter WiFi4EU och finns på följande platser:

  • Folkets hus inkl. fram- och baksida
  • Bryggan
  • Holjebadet
  • Nya torget
  • Himmelsberget och Gamla torget

Alla platser kommer att märkas ut med skyltar. Detta för att du ska veta att där finns öppet nätverk. Första gången du kopplar upp dig mot nätverket behöver du godkänna villkoren innan du kan fortsätta och använda internet.

Om projektet

Projektet har finansierats med EU-bidrag från WiFi4EU-initiativet som främjar fri tillgång till Wi-Fi-anslutning för invånare och besökare på offentliga platser. Bidraget har gått till att täcka kostnader för utrustning och installation. Kommunen står för internetabonnemang och underhåll.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 5 maj 2021