Skärpta regionala råd om covid-19 förlängs

Region Blekinge och smittskyddsläkare Bengt Wittesjö har beslutat att förlänga de skärpta regionala råden till och med den 31 maj. Orsaken är en fortsatt ökad belastning på vården.

De skärpta regionala råden infördes den 19 april med anledning av den höga smittspridningen av covid-19 i Blekinge. Råden har redan förlängts och nu har Region Blekinge och smittskyddsläkare Bengt Wittesjö beslutat att förlänga dem ytterligare, den här gången till och med den 31 maj 2021.

Antalet fall av covid-19 i Blekinge ökar inte längre, men det gör belastningen på hälso- och sjukvården. Vi måste även lägga stora resurser på smittspårning. För att minska risken för smittspridning förlänger vi de skärpta regionala råden, säger Bengt Wittesjö.

Syftet med de skärpta råden är att bromsa smittspridningen av covid-19 och att minska risken för ännu större belastning inom hälso- och sjukvården.

Detta gäller i Olofströms kommun

Olofströms kommun ser just nu över råden och om vad som kommer att gälla på kommunens idrottsanläggningar. Mer detaljerad information kommer i början av nästa vecka.

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: