Grattis till Årets Ungdomsledare 2020 Hanna och Mattias!

Prisutdelare Patrik Sjöstedt, Kultur- och fritidsnämndens ordförande, har delat ut blommor och stipendium till vinnarna Hanna Nyström och Mattias Svensson.

Varje år koras två ungdomsledare som utmärkt sig genom ett förtjänstfullt arbete i sin respektive förenings barn- och ungdomsarbete. Vinnarna för år 2020 är nu klara, och det var Hanna Nyström och Mattias Svensson som kammade hem vinsten. Stort grattis och varmt tack för det viktiga arbete ni gör!

Det värdefulla ideella ledarskapet

Stipendiet Årets Ungdomsledare delas ut till en kvinna, man eller icke-binär person med 5 000 kronor var samt ett diplom. Stipendiet är ett sätt för kommunen att visa sin uppskattning för allt det ideella arbete som görs här, samt för att uppmuntra det ideella ledarskapet. Alla medborgare är välkomna att nominera en ungdomsledare som man vill lyfta lite extra. Olofströms Kultur- och fritidsnämnd utser sedan två vinnare.

Prisutdelningen äger traditionsenligt rum i samband med kommunens nationaldagsfirande i Holje Park, men på grund av rådande omständigheter uppmärksammades stipendiaterna i år istället med hjälp av en inspelning i Aniaraparken med prisutdelare Patrik Sjöstedt, Kultur- och fritidsnämndens ordförande. Alla som vill kan nu se prisutdelningen via denna länk:

Prisutdelning Årets Ungdomsledare 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Motivering Årets Ungdomsledare 2020


Motivering för Hanna Nyström, Olofströms Ridklubb, som Årets Ungdomsledare 2020:

Hanna har ett långvarigt engagemang i Olofströms Ridklubb. Hon undervisar och leder hästintresserade barn och ungdomar i känslan av att ha sin egen häst. När föräldrar inte kan rycka in eller hjälpa till på grund av hästrädsla finns istället Hanna där för att förverkliga barns och ungdomars hästdrömmar.

Motivering för Mattias Svensson, Jämshögs Idrottsförening, som Årets Ungdomsledare 2020:

Mattias är en ledare med stort engagemang inom föreningen. Han är en mycket omtyckt ledare som föregår med gott exempel när det gäller att engagera, inspirera och utveckla barn och ungdomar, både på och vid sidan av fotbollsplanen.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 6 september 2021

Uppdaterad: 7 september 2021