Årets kulturpris har delats ut

Under torsdagen den 11 november i samband med föreställningen "Britt-Marie var här" delades årets kulturpris ut.

Delas ut vartannat år

Kulturpriset delas ut vartannat år av kultur- och fritidsnämnden till en utövare av kulturell verksamhet med anknytning till Olofströms kommun. Vinnaren får diplom och 10 000 kr.

Årets vinnare

Anita Bengtsson blev årets vinnare och har bidragit till samhället genom föreningsengagemang i omkring 25 år. Hon är verksam inom teater, revy och annan föreställningsproduktion för barn, unga och vuxna. Utöver produktionsarbete och skådespeleri förekommer en hög produktionsgrad avseende författande av manus och andra skriftliga verk.

Jag är jätteglad och stolt över att få emotta kulturpriset. Det känns som en bekräftelse på allt jag har gjort genom åren - och vem vet, kanske det tack vare priset är möjligt för mig att inom en snar framtid släppa något nytt material. Kanske!, säger Anita Bengtsson, årets kulturpristagare.

Relaterad information

Publicerad: 12 november 2021