En vecka fri från våld

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som sätter ljuset på det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Som en del i detta arbete erbjuds flera olika föreläsningar i Blekinge under veckan.

Stå upp för ett samhälle fritt från våld

Under vecka 47 hålls flera digitala föreläsningar samt aktiviteter runtom i länet om och mot våld. Bland annat arrangeras föreställningen "Brutna löften" av Oskar Stenulf och Morgan Alling föreläser om att vända en negativ start i livet, med utgångspunkt från sin egna uppväxt som var fylld med svek, lögner, misshandel och utanförskap. Hela veckans program finns på Länsstyrelsens hemsida.

Delta gärna också i den digitala ljusmanifestation som hålls den 25 november på Internationella dagen mot våld mot kvinnor. Du deltar genom att tända ett ljus som du sedan ta en bild av och publicerar i dina sociala medier tillsammans med hashtaggen #blekingeljusmanifestation2021.

Vad är en En vecka fri från våld?

En vecka fri från våld är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som lyfter det förbyggande arbetet mot mäns våld mot kvinnor. Initiativet är skapat av Unizon och MÄN och stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten, Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor och länsstyrelserna.

En vecka fri från våld anordnas i Blekinge av länets kommuner i samverkan med kvinnojourer, tjej- och ungdomsjourer, NSPH Blekinge, Länsstyrelsen Blekinge, Region Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge.

Meddela fel på sidan

Publicerad: 19 november 2021