Sommarjobba i Olofström

Sommarens ferieplatsers ansökningsperiod är igång. Platserna är för dig som fyller 18 år och i mån av plats även fyller 17 år. Arbetsområdena är bland annat inom vård och omsorg, trädgårdsarbete och turism.

Ett roligt sätt att få arbetslivserfarenhet

Att feriearbeta är ett bra sätt att få arbetslivserfarenhet och möjlighet att tjäna egna pengar på ett roligt och lärorikt sätt. Under tiden man arbetar finns en handledare på plats, till stöd för ungdomen. Det är inte alltid lätt att veta vad man vill utbilda sig till eller arbeta med efter skolan. Genom feriearbete få ungdomen möjlighet att prova på ett yrke, som sedan kan hjälpa en välja fortsatt inriktning i kommande arbetsliv.

Några av de ungdomar som tidigare har sommarjobbat i Olofströms kommuns verksamheter har tryckt följande:

Jag är positivt överraskad, det här är kul!

Mycket kul att jobba med barn, bra betalt, timmarna går fort, skönt att få vara ute mycket

Man känner sig uppskattad och får göra nåt nyttigt

Förutom erfarenheten är feriearbete en bra referens till sitt CV, bra sätt at knyta kontakter och träffa nya människor. Cecilia Leanderson, arbetsmarknadscoach på socialförvaltningen, har fått möjligheten att träffa många härliga och duktiga ungdomar genom åren och se både fördelarna för ungdomarna men även för verksamheterna.

Verksamheterna som tar emot feriearbetare lyfter att det är ett nöje att ha ungdomarna där och att de verkligen hjälper till i verksamheten. Vi har fantastiska ungdomar I Olofström som gjort ett bra jobb, både med arbetsmoral och med att motivera de yngre ungdomarna till arbete.

Relaterad information

Arbetsuppgifter och ansökan

Ungdomar som är boende, mantalsskrivna, i Olofströms kommun kan nu ansöka om sommarens feriearbetsplatser. Feriearbetet anordnas huvudsakligen under tre perioder och inom vård och omsorg, barnomsorg, turism (bangolfen eller museivärd), trädgårdsarbete, gruppledare på aktiv sommar samt tobaksförebyggande arbete i Blekinge

Feriearbete, Olofströms kommun

Kontakt
Cecilia Leanderson
Arbetsmarknadscoach
Socialförvaltningen
Epost:cecilia.leanderson@olofstrom.se

Rekommenderat för dig

Publicerad: 15 februari 2022

Uppdaterad: 7 mars 2022