Årets löften är beslutade och inspelade

Varje år tar Olofströms kommun tillsammans med Polisen fram löften på vad vi ska göra tillsammans och var för sig, gällande vårt brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete.

Målsättningen med medborgarlöftet är att minska brotten och öka tryggheten för människor som bor, verkar och vistas i Olofströms kommun. Medborgarlöftet fokuserar under perioden särskilt på att minska och förebygga brottslighet utifrån lägesbild, skapa bättre möjligheter till delaktighet i arbetet för dig som invånare samt trygghet och säkerhet i trafiken.

Medborgarlöftena är till dig som invånare och handlar om vad vi lovar att arbeta med för att förebygga brott och öka trygghet, säger Iréne Robertsson kommunchef Olofströms kommun.

Nytt för i år är att löftena presenteras i en film, där du som invånare kan lyssna på årets löften i två olika versionen. I den längre versionen går Iréne Robertsson tillsammans med Louise Englund, chef för Lokalpolisområdet Karlshamn, igenom samtliga löften. Vi har även valt att ta fram en kortare version som lyfter det som polisen och kommunen ska göra tillsammans.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 2 mars 2022