Aktiviteter för seniorer och stöttande anhöriga

Glada personer i olika åldrar går tillsammans i ett led

Under pandemin ställdes många event in, däribland träffarna för seniorer och anhöriga. Då kläcktes idén att arrangera smittsäkra träffar utomhus. Konceptet blev så uppskattat att träffarna fortsätter att hållas, trots släppta restriktioner.

Välbesökt mötesplats med olika teman

Vimmelträffarna vänder sig till både seniorer och anhöriga och vi ses växelvis i Olofström, Jämshög och Kyrkhult. Det hålls tre träffar per månad på antingen tisdagar eller torsdagar.

Under våren har vi olika teman för varje månad. Under mars har vi temat ”Gofika med bok- eller IT-tips”. I april bjuder musikern Jonathan Nilsson på nostalgikänsla från 50- och 60-talet.
Oftast erbjuds även en tillgänglighetsanpassad tipsrunda med frågor på samma tema. Att mötas kring samtal om olika ämnen är också vanligt, ofta med ett samhällsperspektiv.

Datum, ort och tema för Vimmelträffarna finner du i vår evenemangskalender, visitolofstrom.se. Länk till annan webbplats. Håll utkik!

Praktisk information

Träffarna är kostnadsfria och du behöver inte anmäla dig. Deltagare bjuds på fika till självkostnadspris.
För de som hellre vill ses digitalt så finns det även möjlighet att delta i ett digitalt ”fik@rum”. Vi dricker kaffe tillsamman och pratar om allt möjligt, eller om ett speciellt tema.

Under pandemin har vi fått vara kreativa och hitta andra lösningar än tidigare. Vi ville fånga glädjen och lyxen i att vi faktiskt kunde träffas, men utomhus. Det visade sig vara lyckat! säger Lena Persson, seniorkonsulent på Olofströms kommun.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 11 mars 2022