Internationellt utbyte med Tyskland och Slovenien genom Erasmus+-programmet

Pedagoger från Tyskland och Slovenien har träffat elever, pedagoger och representanter för företag i både Karlshamn och Olofström under fyra íntensiva och lärorika dagar. Det internationella besöket är en del i ett Erasmus+-projekt.

I samarbete med övriga Blekingekommuner, Bromölla och Tingsryd kan kommunerna gemensamt erbjuda en stor mängd olika yrkesutbildningar. Utbildningarna riktar sig till dem som vill läsa in behörighet till högre studier, komplettera sin nuvarande utbildning, höja sin yrkeskompetens eller skaffa kompetens inom ett helt nytt yrkesområde. Det internationella besöket är en del i ett Erasmus+-projekt.

På skärtorsdagen avslutas fyra intensiva och lärorika dagar där bland annat ett besök i Olofström stod på agendan. Här fick man träffa studenter inom yrkesutbildningar inom processteknik, automation och robotteknik samt ett besök på matchningsföretaget Montico.

Samverkan är livsviktig för oss! Vi är en liten kommun som inte har möjlighet att erbjuda alla yrkesutbildningar då vi har för få sökande till olika utbildningar. Genom Gränslöst, söker vi statsbidrag tillsammans och därmed kan varje kommun specialisera sig på olika yrkesutbildningar och så skickar vi sökande till respektive utbildning. Det gör att Olofströms innevånare får tillgång till hela utbudet i Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Sölvesborg, Bromölla och Tingsryd, säger Annika Appelros, rektor för vuxenutbildningen.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 13 april 2022

Uppdaterad: 13 april 2022