Söker årets eldsjäl för psykisk hälsa

Genom sitt arbete eller förening är det många som bidrar och gör något gott för andra människor. Nu söker vi tips på personer som hjälpt andra att få en bättre livskvalité.

Lyft goda insatser

För andra året i rad kommer Olofströms kommun, med övriga kommuner i länet, Region Blekinge, NSPH Blekinge och Studieförbundet Vuxenskolan Blekinge att uppmärksamma en person som ska få priset ”Årets eldsjäl för psykisk hälsa”.

Vi söker personer som i sitt arbete eller i föreningslivet visat ett stort engagemang för området psykisk hälsa. Någon som är värd en uppmuntran för sina goda insatser.

Det kan handla om en tränare som ser varje individ och fångar upp hur någon mår i själen, en undersköterska som tar en extra minut och frågar, hur mår du? Eller en person som reagerat och agerat mot en annan medmänniska som befinner sig i ett kristillstånd. En person eller en förening som gör det där lilla extra för en annan person, stort som smått, säger Jenny Bengtsson, samordnare Uppdrag psykisk hälsa.

Dags att nominera

Den nominerade ska:

  • Ha hjälpt dig eller andra till en bättre livskvalité
  • Verka eller ha verkat inom Blekinge län

Priset delas ut i samband med Psykiatriveckan den 12 oktober 2022
Nomineringstiden till prisets ”Årets eldsjäl inom psykisk hälsa” förlängs till senast den 1 augusti.

Du nominerar en person genom att fylla i ett formulär, sedan kommer en jury att utse vinnaren. I nomineringen ska du fylla i namn på den som du vill nominera, kontaktuppgifter till dig som har nominerat någon och en motivering till varför just den person som du nominerar är värd priset. Vad har personen gjort för goda insatser.

Nominering till Årets eldsjäl inom psykisk hälsa Länk till annan webbplats.

Kontakt vid frågor
Jenny Bengtsson
Samordnare Uppdrag psykisk hälsa
Telefon: 0454 – 932 92
E-post: Jenny.Bengtsson@olofstrom.se

Publicerad: 3 maj 2022

Uppdaterad: 10 maj 2022