Välkommen på midsommarfirande i Holje Park

En grupp människor firar traditionellt midsommarfirande med dans runt midsommarstången

Vi är många som längtat efter att fira midsommar tillsammans, efter att pandemin satt tillfälligt stopp för firandet i parken. I år är det traditionella firandet i Holje Park äntligen tillbaka! 

Holje Folkdansgille gör sitt intåg i parken till tonerna av dragspelsmusik, och reser sedan midsommarstången. Sedan bjuds vi på en dansuppvisning med folkdansgillets dansare, innan det blir dags för ringlekar och gemensam dans kring stången. Vi hälsar midsommarfirare i alla åldrar välkomna att vara med i dans och firande. Vi ses på midsommarafton, fredagen den 24/6 kl 14.30-16.00.

Dansuppvisning en gammal lokal tradition

Visste du att föreningen Holje Folkdansgille är äldre än Olofströms kommun, som i år firar 50-årsjubileum? Föreningen bildades redan 1955, och på midsommarafton samma år hade de sin första dansuppvisning i Holje Park. Något som senare blivit en tradition i Olofström.

Arrangemanget genomförs i samarbete mellan Holje Folkdansgille och Olofströms kommun.

Trevlig midsommar!

Publicerad: 17 juni 2022