Olofström flaggar för Ukraina

Den 24 augusti, firar Ukraina sin självständighetsdag. För att visa att vi som kommun står bakom Ukrainas kamp för frihet, demokrati och självständighet väljer Olofströms kommun att hissa den ukrainska flaggan utanför vårt kommunhus.

Olofströms kommun står bakom Ukrainas kamp för frihet, demokrati och självständighet. Tillsammans med övriga kommuner i Blekinge följer vi kriget i Ukraina och stöttar till kring flyktingmottagandet. På uppdrag av Migrationsverket ordnar vi tillfälliga akutboendeplatser för att med kort varsel kunna ta emot flyktingar från Ukraina, och vi arbetar också för en långsiktig lösning med fler platser.

Under våren anlände knappt 300 flyktingar till Olofström som fick tillfälligt boende i Vilshult, centrala Olofström och Galaxen. 300 vuxna och barn som togs emot med öppna hjärtan av Olofströms invånare. Under sommaren har aktiviteter för barn och unga anordnats och träffar i samarbete med Svenska kyrkan. Nu när skolorna har dragit igång hälsar vi även barn och unga från Ukraina som blivit bosatta i Olofström välkomna till oss.

Den 24 augusti firar Ukraina sin självständighetsdag och Olofströms kommun väljer att hissa den ukrainska flaggan vid kommunhuset denna dag för att visa vår solidaritet med deras land och befolkning. Vi visar även vår solidaritet genom att visa den ukrainska flaggan på vår digitala skylt längs riksväg 15.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 24 augusti 2022