Pris till Årets eldsjäl inom psykisk hälsa delas ut

En bukett rosor i en glasvas i utomhusmiljö

Priset Årets eldsjäl inom psykisk hälsa tilldelas Annelie Johnsson för hennes arbete på Olofströms kvinnojour.

Region Blekinge har tillsammans med regionens fem kommuner, Nationell samverkan för psykisk hälsa (NSPH), Hjärnkoll och Studieförbundet Vuxenskolan i Blekinge delat ut priset Årets eldsjäl inom psykisk hälsa. Det delas ut till en person, organisation eller verksamhet i Blekinge som gjort något gott för andra människors psykiska hälsa. Vinstsumman är 10 000 kronor och betalas ut av NSPH Blekinge.

Priset går till Annelie Johnsson för hennes arbete på Olofströms kvinnojour.

Motiveringen lyder:
”Annelie på kvinnojouren i Olofström ger tjejer och kvinnor det som andra inte orkar, vill eller förstår. Hon är den som tar emot oss när vi är rädda, förtvivlade, utsatta för hot och misshandel av alla sorter. Hos Annelie är man alltid varmt välkommen och trygg. Hon gör en lugn, får en att tänka i andra banor och ger en kraft att fortsätta kämpa.”

Årets nomineringar i Olofströms kommun

Under nomineringsperioden fick vi in många fina nomineringar som visar vilka eldsjälar det finns i Olofström. De vill vi självklart lyfta och tacka för allt fint de gör.

De som nominerats i Olofström utöver pristagaren är:

Kaj Torikka
Kaj en kontaktpersonen som alltid finns där och ger stöd och hjälp när det behövs. Föräldrarna till sonen som Kaj är kontaktperson för är väldigt tacksamma för allt han gjort, både som kontaktperson och som hockeytränare.

Linda Olofsson
Linda är en underbar vän och kollega som funnits där för sin vän och dennes familj sedan dag ett. Tack vare hennes stöd, omtanke och hjärta har hennes vän och familj lidit mindre.

René Desaix
René arbetar som fritidsledare på Högavångsskolan. Han stöttar, hjälper och vägleder ungdomar dagligen. Han fyller en viktig funktion i många elevers liv och hjälper deras psykiska mående i en ålder då det mesta känns tufft och utmanande. Då är han något stabilt för ungdomarna och luta sig emot.

Susanna Lustig
Genom att dela med sig av egna erfarenheter av psykisk ohälsa och vägen till ett mer hållbart och hälsosamt liv, både i företags- och föreningsform, så inspirerar och läker Sanna andra.

Annika Stjärnkvist
Annika jobbar ständigt med frågor som rör människor i ett utanförskap, särskilt barn, ungdomar och vuxna med autism, ADHD och ADD. Hon är lyssnande och lyhörd samt arbetar hårt för att få en förändring, framförallt när det gäller bemötandet av våra NPF- medmänniskor, i skolan, i vården och i samhället i övrigt.

Rebecka Holmberg
Rebecka arbetar som lärare på Barn- och fritidsprogrammet i Olofström. Genom de år som hon har arbetat har hon hjälpt dussintals elever att växa som människor och må bättre. Hon är en förebild med goda värderingar som alltid arbetar med hela människan.

Bodil Wrangsjö
Bodil ser varje människa, liten som stor, med varm blick och kärlek i hjärtat. Hon har stor omsorg om de hon möter och hjälper sina medmänniskor med alltifrån att bjuda på kaffe och macka till samtalsstöd. Hon är en riktig eldsjäl och det till stor välsignelse och tröst för många.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 12 oktober 2022

Uppdaterad: 12 oktober 2022