Självhjälpsgrupp för efterlevande som mist en anhörig i självmord

Sorgen och smärtan kan kännas komplicerad när vi mist en närstående genom självmord, även kallat psykologiskt olycksfall. Under våren 2023 erbjuds kostnadsfritt efterlevandestöd genom samtalsträffar i Karlshamn. Träffarna är till för dig som vill träffa andra i samma situation och dela erfarenheter, råd och uppleva gemenskap.

Möjlighet att träffa andra i samma situation

Det kan vara svårt att tala om självmord, både inom familjen och med de människor man har i sin omgivning. Det är många som inte vet hur man bäst kan stötta, och som anhörig kan man känna sig lämnad i tystnaden.

SPES Blekinge (anhörigföreningen SuicidPrevention och Efterlevandes Stöd) bjuder tillsammans med Blekinges kommuner in till samtalsträffar för efterlevande som förlorat en närstående. Genom självhjälpsgruppen kan du träffa andra i samma situation.

Kontakt för anmälan och frågor

Anmälan om deltagande görs till Bert Bengtsson, samordnare för psykisk hälsa i Karlshamns kommun. Anmälan görs via telefon 0454- 56 33 37 eller e-post bert.bengtsson@karlshamn.se

Självhjälpsgruppen leds av Thomas Eriksson, kontaktperson i SPES Blekinge. Vid frågor når du honom på telefon 070-531 72 25 eller e-post thomas.eriksson@oktv.se

Program våren 2023

Torsdag 12 januari kl. 18.00–19.30
Torsdag 9 februari kl. 18.00–19.30
Torsdag 9 mars kl. 18.00–19.30
Torsdag 13 april kl. 18.00–19.30
Torsdag 4 maj kl. 18.00–19.30
Torsdag 8 juni kl. 18.00–19.30

Lokal: Mötesplats Karlshamn, Regeringsgatan 46, Karlshamn.

Deltagandet är kostnadsfritt och vi bjuder på fika.

Relaterad information

SPES Blekinge erbjuder postvention, vilket är ett akut stöd för efterlevande. De erbjuder även samtalsstöd i frågor och tankar som rör självmord. Här kan du läsa mer om Föreningen för SuicidPrevention och Efterlevandestöd,  Länk till annan webbplats.SPEC Blekinge. Länk till annan webbplats.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 29 november 2022

Uppdaterad: 26 maj 2023