Välkommen till Medborgarcenter i kommunhuset

Personalen i Medborgarcenter visar upp de nya lokalerna.

Nu är Medborgarcenter tillbaka i kommunhuset då renoveringen av entrén är färdig. Det innebär att du som besökare möts av en modern och inbjudande miljö som är tillgänglighetsanpassad.

I början av renoveringen av kommunhuset så flyttades Medborgarcenter tillfälligt till Folkets hus. Renoveringen som inkluderar entrén är nu färdig och Medborgarcenter är tillbaka, nu i nya fräscha lokaler.

Vad är nytt?

Temat är naturen och färgerna består av grönt och blått på fondväggar, grått stengolv och trä i receptionsdisken. Färgerna harmoniserar med en fin naturbild av Frickabron som sträcker sig över Halen, Blekinges största sjö, som är välbesökt av både turister och kommuninvånare.

Den nya lokalen har en besökslucka som är tillgänglighetsanpassad och lättåtkomlig för bland annat rullstolsburna. Vid en av luckorna finns även en hörslinga installerad, vilken hjälper personer med hörselnedsättning som har hörapparat att höra personalen innanför luckan bättre.

Det finns nu även en tillgänglighetsanpassad toalett för allmänheten. Tidigare fanns ingen toalett på de allmänna ytorna, utan besökare fick be om tillgång till toaletterna i kontorsområdet.

Våra yngsta besökare, barnen, har även fått två aktivitetstavlor i form av träd som de kan sysselsätta sig med medan ni väntar.

Vi är jätteglada att vara tillbaka i kommunhuset igen och det har känts fantastiskt roligt att få flytta in i nya fina lokaler. Här får besökarna ett ljusare och modernare intryck när de besöker oss, en klar förbättring, och vi har fått många positiva reaktioner! säger Madeleine Kidell, kommunvägledare på Olofströms kommun.

Om medborgarcenter

Medborgarcenter är din väg in när du har frågor om kommunens verksamheter. Medarbetarna har bred kunskap om dessa och kan antingen besvara din fråga direkt eller hänvisa dig till rätt person. Medborgarcenter ansvarar även för turistinformationen och kan guida dig rätt inom besöksmål och evenemang.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 7 december 2022

Uppdaterad: 17 februari 2023