Ny kursstart av COPE för vårdnadshavare med barn upp till 12 år

COPE föräldrautbildning ger dig som vårdnadshavare verktyg att förstå, bemöta och hantera vardagliga situationer med barn, vilket ökar tron på din egen förmåga och därmed stärker dig i ditt föräldraskap. Syftet är även att förbättra samspelet inom familjen och att skapa ett nätverk mellan föräldrar.

Vem riktar sig COPE till?

Alla vårdnadshavare med barn upp till 12 år kan ha glädje av kursen, det enda du behöver är en önskan om att utveckla ditt föräldraskap. Genom kursen så blir vi tillsammans tryggare i vår föräldraroll, så att vi kan bidra till en mer harmonisk vardag för hela familjen.

Ta del av konkreta verktyg

Strategierna vi får ta del av innehåller konkreta verktyg, varav att visa engagemang och att ge beröm och uppmuntran är det viktigaste, men också att ha tydliga regler och att hantera de konflikter som kan uppstå. Du får även ta del av strategier för att undvika onödiga konflikter, samt hur du kan bevara ditt lugn.

Kända effekter av strategierna i COPE

  • Vårdnadshavare får verktyg och nya sätt att tänka
  • Vårdnadshavare känner ny glädje i sitt föräldraskap
  • Bättre relationer

COPE är ett väl beprövat föräldrastödsprogram som erbjuds av en stor andel av landets kommuner och regioner. Kurser i COPE som hållits tidigare i Olofströms kommun har fått mycket bra feedback och höga betyg i utvärderingarna.

Kursen erbjuds för att vårdnadshavare ska kunna utbyta tankar och erfarenheter om vad som fungerar och vad som fungerar mindre bra. Genom det så kan vi finna stöttning i varandra och förhoppningsvis få inspiration av de strategier som presenteras på utbildningen, säger Johanna Attevad, kursledare och familjepedagog på Olofströms kommun.

Praktisk information

Kursstart: Tisdag 28 februari kl. 18–20. Därefter de kommande 5 tisdagarna.
Lokal: Bredgatan 28, Olofström
Kursledare: Johanna Attevad och Andrea Olsson
Anmälan:  Görs till Johanna Attevad via e-post: johanna.attevad@olofstrom.se eller via SMS/telefonsamtal till: 070-943 53 33 eller till Andrea Olsson via epost: andrea.olsson@olofstrom.se
Vid frågor: Välkommen att kontakta kursledarna Andrea eller Johanna för mer information, vi berättar gärna mer.

Kursen är kostnadsfri och vi bjuder på fika (meddela oss gärna om eventuella allergier/specialkost). Välkommen med din anmälan!

Mer information

Mer information om föräldrastödsprogrammet: Svenska COPE föreningen Länk till annan webbplats.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 26 januari 2023

Uppdaterad: 17 februari 2023