UF-företag i Olofström kammar hem guld

Tre gymnasieelever håller upp varsin blomma i ett klassrum.

Maja Svensson Senekovic, Moa Borgqvist och Tilda Sekander, som driver Dofterían UF, håller upp en blomma och presentkort som de fått av Olofströms kommun.

Dofterian UF från Nordenbergsskolan i Olofström vann Ung Företagsamhets nationella pris för Årets Webbshop för UF-företag. Företaget säljer handgjorda doftljus, tillverkade av sojavax och allergivänliga doftoljor.

Lärt sig under resans gång

Gymnasieeleverna Tilda, Moa och Maja är inne på sin andra termin med att driva UF-företag. Doftljusen är helt framtagna från grunden och ska vara till för alla, även de som är känsliga för starka dofter. Efter enbart en termin har företaget redan uppnått sitt försäljningsmål och kammat hem guld på nationell nivå. Under veckan fick eleverna veta att de vunnit Ung Företagsamhets pris för årets bästa webbshop.

Eleverna startade upp UF-företaget utan förkunskaper i ekonomi, försäljning eller entreprenörskap men lärt sig genom att våga prova sig fram. Ett stort grattis och lycka till önskar Olofströms kommun. För att gratulera UF-företaget till vinsten delade kommunens näringslivutvecklare ut en varsin blomma och ett presentkort från Handla i Olofström till vinnarna.

Att driva UF-företag

Gymnasieelever får möjlighet att testa på livet som unga företagare och få med sig lärdomar för livet genom Ung Företagsamhet Blekinge/ Bromöllas koncept UF-företag.

Under läsåret har UF-företagarna hjälp av UF-lärare på sin skolan och i det här läsåret 22/23 driver 80 elever UF-företag i Olofström, vilket är en positiv ökning från tidigare läsår.

Ungföretagsamhet Blekinge/Bromölla Länk till annan webbplats.
Dofterian UF, Ung Företagsamhet Länk till annan webbplats.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 3 februari 2023