Drag Story Hour kommer tillbaka till Olofström

Drag Story Hour Sverige är precis som det låter, glittrande och fantasifulla dragqueens som läser sagor för barn. Under sagostunderna får världen vara precis så olik, stor och kärleksfull som den är. Här har fantasin och sagan inga gränser. Budskapet är att vi alla är olika och har rätt att vara det.

Två vuxna drag Queens i röda klänningar i ett bibliotek.

Foto: Adnan Edrees

Sagoläsare med lång erfarenhet låter fantasin vara gränslös

Drag Story Hour Sverige är precis som det låter, dragqueens som läser sagor för barn. Under sagostunderna får världen vara precis så olik, stor och kärleksfull som den är. Här har fantasin och sagan inga gränser och alla får vara som de är. Drag Story Hour Sverige har lång erfarenhet och goda referenser som sagoberättare och läsfrämjare. De är del av en världsomfattande läsfrämjande rörelse och har sedan 2017 bjudit på uppskattade sagostunder på bibliotek, förskolor och festivaler runt om i landet.

När fjolårets sagostund i Olofström blev digital, efter att hot riktats mot arrangemanget, var det många som uttryckte sin besvikelse. Både barn och föräldrar hade sett fram emot att få möta sagoduon. Sedan dess har Drag Story Hour haft fullt upp med sagostunder, de har fått motta flera utmärkelser och priser och vi ser mycket fram emot att de ska komma tillbaka till oss. Den här gången är vi förberedda på vad som kan hända och därför har vi planerat arrangemanget utifrån det. Allt för att det ska bli en rolig, minnesvärd och trygg sagostund för alla barn som kommer tillsammans med sina föräldrar.

Bibliotek är till för alla

Oavsett till exempel ålder, kön, könsidentitet, religion och etnicitet, ska du känna att biblioteket välkomnar dig och finns för dig. Biblioteket är en arena för olika uttryck och ska erbjuda ett brett kulturutbud för alla över tid.

Arrangemanget Drag Story Hour passar på flera sätt in i bibliotekets programutbud. Det riktar sig till barn som är en av bibliotekets prioriterade grupper och temat är allas lika värde, vilket är en grundbult i vårt demokratiska samhälle. Med böckernas hjälp vill Drag Story Hour öka förståelsen för att vi alla är olika. Det handlar om vänskap och bemötande och budskapet är att du ska vara stolt över den du är.

Sagostunden arrangeras den 11 november i Folket Hus.

Anmälan görs till biblioteket telefon 0454-936 00 eller mail biblioteket@olofstrom.se.

Alla vuxna i sällskap med barn är välkomna.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 12 september 2023