Strålande betyg för vårens Senior sports club

Under våren genomfördes en ny satsning för seniorer i Olofström. Ett hälsosamt och socialt inslag i många seniorers vardag, som nu har utvärderats. Resultatet av vårens Senior sports club visade att många uppskattade satsningen, som återkommer i höst.

Seniorer i träningskläder i ett rum med träningsredskaper

Hjälpsam och positiv stämning

Flera av deltagarna i Senior sport club deltog i en enkätundersökning, i syfte att utvärdera satsningen. Sammanställning av enkätsvaren visar att satsningen var uppskattad av olika anledningar. Möjligheten att träna tillsammans med andra utifrån sina egna förutsättningar, har lett till att deltagarna känner sig starkare, rörligare och har bättre kondition. En annan positiv del i träffarna är de sociala aspekterna. Möjligheten att stanna kvar efter träning för en gemensam fika, har uppskattats av flera i gruppen och gett upphov till många goda skatt och trevliga samtal.

Vi har roligt tillsammans och får prova på saker som vi aldrig vågat annars.
Jag är tacksam för att få vara delaktig i senior sport club”, säger en av deltagarna i enkätundersökningen.

Jag känner mig starkare och gladare. Roligt att gå dit, ger social gemenskap, säger en annan deltagare i undersökningen.

Fortsätter i höst

Den 26 september kl:10-12 anordnar Senior sports club Öppet hus på Holjebadet i Olofström. Höstens träningstillfällen är igång och du är välkommen att var med. På Öppet hus kan du ställa frågor och funderingar till seniorvärdar, tränande seniorer, seniorkonsultent, personlig tränare och fysioterapeut. Det kommer även att bjudas på fika.

Du är välkommen att komma till oss för att möta gemenskapen och se hur alla kan träna på sin nivå. Tillsammans skapar vi god hälsa och välbefinnande genom rörelse och gemenskap!

Rekommenderat för dig

Publicerad: 18 september 2023