PressNytt blir digital

Nu kan du läsa gamla nummer av PressNytt helt gratis via din telefon, surfplatta eller dator.

Fyra omslag av tidningen Pressnytt

Volvos personaltidning - en källa till lokalhistoria

Via bibliotekets nya databas Blekingesamlingen kan du ta del av digitaliserat material från vår lokalsamling Blekingesamlingen. I dagsläget består samlingsdatabasen enbart av PressNytt, men målet är att fylla på med mer material med tiden.

PressNytt var Volvo i Olofströms personaltidning som gavs ut i tryckt form 1961-2008. Den ger en inblick både i företagets och Olofströms utveckling under dessa år och är en viktig källa till vår lokalhistoria. Flera av numren innehåller tillbakablickar till ännu äldre tider. Ofta lyfts enskilda medarbetare fram i spännande reportage.

Blekingesamlingen, databas Länk till annan webbplats.

Möjligt med projektpengar

Satsningen gjordes möjlig av projektpengar från Kulturrådet och det nationella bidraget Stärkta bibliotek. Vi vill också rikta ett stort tack till Volvo Car Body Components för förtroendet och möjligheten att tillgängliggöra PressNytt för så många som möjligt.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 3 oktober 2023