Årets Brygghäng blir större i år

Vi kan äntligen presentera årets Brygghäng 2024 i Olofströms kommun.

Centrumbryggan i motljus med ån framför.

Flera nyheter inför årets evenemang

I år blir Brygghäng större. Dels genom att det tillfaller en extra onsdag under juli månad och dels att samtliga bokade artister kommer med full sättning vid samtliga 5 tillfälle, vilket innebär 5-9 personer på scen varje onsdag.

Tidigare besökare kommer i år att märka av hur området har ändrats något. Detta för att skapa ett bättre arrangemang för såväl artister som besökare.

Då brygghäng vuxit som arrangemang så har vi tittat på hur vi kan förbättra evenemanget. Vi kommer i år testa att flytta scenen. Detta ger oss möjlighet att göra scenen större och skapar en bättre konsertupplevelse oavsett vart i området man befinner sig som publik, säger Jonathan Nilsson, kultursamordnare i Olofströms kommun.

Vi kommer att presentera en artist i veckan under juni, inför Brygghäng 2024. Artisterna kommer att släppas klockan 18.00 varje onsdag i juni och i den turordning som artisterna kommer att spela.

Brygghäng 2024 kommer bjuda på storslagen country, gungande reggae, glad jazz, finstämda stråkar och dansanta toner. Som vanligt är evenemanget gratis och ingen föranmälan gäller. Hoppas vi ses varje onsdag kl:18 i juli på centrumbryggan i Olofström.

Först ut på scen

Slotti Dotti
3 juli kl: 18

Slotti Dotti bildades 1980 i Olofström. Under 80 talet som var Slotti Dottis storhetstid så kunde man se dem på festivalspelningar ifrån Stockholm till Köpenhamn. De har tidigare delat scen med Björn Afzelius, Dag vag och Rotpuls mfl.

Slott Dotti utsågs 1983 och 1984 av Tomas Gylling i SR P3 till ”Sveriges bästa energireggae band”. I år på bryggan 2024 återförenas Slotti Dotti och kommer bjuda Olofströms publiken på nostalgi och tunggung.

Kort om evenemanget

Brygghäng vill erbjuda en scen för lokala och regionala professionella musiker.

Vi vill också ge Olofströms kommun, regionens invånare och turister möjlighet att uppleva högkvalitativ musik med en bredd av olika genres utan kostnad. Arrangemanget har med åren blivit en social uppskattad mötesplats för alla åldrar.

Evenemanget arrangeras för fjärde året. Arrangemanget är ett projekt i samverkan mellan Olofströms Kommun och lokala kulturföreningar: Olofströms Kammarmusikförening, Olofströms Jazzklubb, Holje folkdansgille och Riksteaterföreningen i Olofström med stöd av Region Blekinge.

Tidigare år har arrangemanget lockat upp mot 400 personer per tillfälle.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 29 maj 2024