Om Olofström

Om Olofström

Olofströms kommun är en av fem kommuner i Blekinge län med cirka 13 400 invånare. Inom kommunens gränser finns över 200 sjöar och i tätorten Olofström möts tre åar. Vatten, sport, kultur, vild natur, mångkultur och teknik är ord som förknippas med Olofströms kommun.

Kommunen har en omväxlande natur som ger invånare, företag och besökare tillgång till Sveriges sydligaste vildmark. Med ett varierande kulturutbud erbjuds det något för de flesta. Och om kulturen inte räcker till finns en av världens största kulturstäder, Köpenhamn, endast två timmar bort.

Kulturellt sett finns det mycket att berätta med anknytning till Olofström. Nobelpristagaren Harry Martinson är en av bygdens söner liksom Sven Edvin Salje som är en av Sveriges mest lästa författare. Även Carl Eldh, en av Sveriges största skulptörer, hade anknytning till kommunen.

Volvo Personvagnar AB är det största företaget i kommunen och fordonindustrin betyder mycket för både Olofströms och Blekinges inkomstbas.

Det är lätt att hitta billigt och attraktivt boende i kommunen och det finns många byggklara tomter. Olofström erbjuder bästa tänkbara förutsättningar för en lugn och trygg uppväxt. Här kan barnen växa upp med ett stort socialt nätverk, där vi alltid har plats för det viktigaste vi har – våra barn. I Olofström är det lätt att få plats på våra förskolor och det finns minst en förskola i varje större kommundel dvs. Olofström, Jämshög, Kyrkhult, Vilshult och Gränum.

Senast uppdaterad: 09 januari 2018