Programmet för Skördedagen är klart!

Lördagen den 30 september arrangeras Skördedagen i Olofström för tjugofjärde
gången. Vi ser återigen fram emot en härlig familjedag i skördens tecken fylld med höstens goda ting.

En överblick över Nya torget där utställare är på plats tillsammans med en större samling besökare under Skördedagen.

Media hälsas välkomna

Skördedagen äger rum på Nya torget i centrala Olofström den 30 september kl:10-14. Här kommer det att finnas marknadsstånd med lokalt odlade grönsaker, frukt och annat. Det bjuds också på ett program med musik och aktiviteter för hela familjen.

Under pressträffen släpps årets program av Skördedagen och årets utställare presenteras. I år har vi nya spännande utställare och aktiviteter.

Datum och tid:
Torsdag den 21 september kl:10.00

Plats:
Nya Torg, centrala Olofström.
Vid regn: Konferensrum plan 2, Folkets Hus

Medverkande:
Evenemangsgruppen med representanter för kommunens bolag och förvaltningar.

Kontakt:
Madeleine Kidell
0454-931 52
madeleine.kidell@olofstrom.se

Kort om evenemanget

Skördedagen är ett samarrangemang mellan Olofströms kommun, Olofströmshus AB och Olofströms Kraft AB precis som det årligt återkommande evenemanget Äventyret Halen.

Skördedagen är ett arrangemang inom ramen för kommunens arbete med hållbar utveckling. Precis som Äventyret Halen, fokuserar Skördedagen på kommunens vision om att Olofström skall vara en attraktiv plats där människor, teknik, kultur och natur möts i ett samspel som skapar förutsättningar för såväl utveckling som trygghet och omtanke. Invånare och näringsidkare ska uppfatta Olofström som en välkomnande och framåtsträvande kommun där möjligheter till utveckling och inflytande är goda. Olofström ska vara en plats som våra besökare återvänder till.

Bakgrund

Bakgrunden till Skördedagen är att man från kommunens sida önskade en dag där det lokalt odlade stod i fokus, samtidigt som miljöfrågorna lyftes fram. Genom åren har det bland annat inneburit information om olika kommunala projekt på miljöområdet, lokalt hantverk och mat i massor. Lokala föreningar brukar också delta med olika typer av aktiviteter och information.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 14 september 2023