Kungaparet firar nationaldagen i Olofström

I år får nationaldagsfirandet i Blekinge kunglig glans när DD.MM. Konungen och Drottningen besöker Olofström den 6 juni.

Jag är mycket glad att Kungaparet valt att komma till Olofström för att fira tillsammans med oss i Blekinge. Nationaldagen och den svenska flaggan representerar det finaste vi har - vårt land och vår demokrati, säger landshövding Ulrica Messing som står värd för det kungliga besöket.

Kungaparet besökte Olofström under jubileumsåret 2013 när Kungen firade 40 år på tronen. Nu är det dags igen. Olofström firar i år både Sveriges nationaldag och att kommunen har fyllt 50 år. Jubileet inträffade förra året men på grund av pandemin har firandet skjutits fram.

Det är en stor ära och betyder mycket för oss att Kungen och Drottningen vill delta i vårt firande. Vi är en stolt kommun med mycket engagemang bland medarbetare, invånare och företagare, säger Morgan Bengtsson, Olofströms kommunalråd.

Kungaparet besöker Olofström över dagen. På kvällen deltar Kungafamiljen traditionsenligt i firandet av nationaldagen på Skansen i Stockholm.

Ett utförligt program för firandet i Olofström den 6 juni 2022 presenteras inom kort. Vi återkommer även med information om ackreditering för media.

Foto: Peter Knutson, Kungahuset.

Kontakt
Emelie Paradis
Kommunikationsansvarig
Olofströms kommun
E-post: emelie.paradis@olofstrom.se
T
elefon: 0454-93 116

Publicerad: 17 maj 2022