Rekryterings- och utbildningsmässan är tillbaka

Med ett par års uppehåll arrangeras återigen rekryterings- och utbildningsmässan i Olofström. Nytt för i år är Evenemangskursen på Nordenbergsskolans involvering. Mer än 30 utställare kommer finnas på plats.

Chans att träffa framtida arbetsgivare

Mässan vänder sig främst till dig som är arbetssökande eller ungdom och på jakt efter nya kontakter inom arbetsmarknaden. Under mässan kommer mer än 30 utställare inom olika branscher att finnas på plats. Det är allt från arbetsgivare inom vård och omsorg, handel till industri. På plats kommer du ha möjlighet att knyta kontakter med framtida arbetsgivare, bilda nätverk och kunna söka sommarjobb. Företagen kommer framöver att behöva rekrytera personal med rätt utbildning och kompetens på olika nivåer, allt från gymnasiets yrkesprogram, arbetsmarknadsutbildningar, yrkeshögskola och utbildningar på högskole- och universitetsnivå.

Besökarna kommer att ha möjlighet att gå på speedintervjuer på mässan hos arbetsgivare, Maxi, Olofströms kommun och Atria.

Ungdomar är med och arrangerar mässan

Nytt för i är att elever i Evenemangskursen på Nordenbergsskolan är med i årets genomförande av mässan. De har hjälpt till i planeringsarbetet, ta fram inbjudan och skyltat upp på plats för att det ska vara enkelt att hitta till respektive utställare.

Anledningen till att vi har engagerat ungdomarna, är för att få in deras kunskaper och tankar om hur en mässa ska arrangeras. De sjuder av liv och idéerna tar aldrig slut. Men också för att de ska få in verkliga uppdrag i sin utbildning, säger Cecilia Leandersson, Samordnare AME på Olofströms kommun.

Under mässan kommer eleverna att agera mässvärdar för både utställare och besökare. De kommer även att hålla i en tipsrunda och till slut utvärdera hela evenemanget.

Rekryterings- och utbildningsmässan arrangeras den 2 februari mellan kl. 10- 13 på Folkets Hus i Olofström. Evenemanget arrangeras av Olofströms kommun och arbetsförmedlingen.

Vid frågor kontakta

Cecilia Leanderson
Samordnare AME
Olofströms kommun
Telefon: 0454-932 28
Epost: cecilia.leanderson@olofstrom.se

Rekommenderat för dig

Publicerad: 23 januari 2023