Kommunhuset invigs med Öppet hus

Vy över kommunhuset och delar av ett grönskande himmelsberg.

Under ett år genomfördes en renovering av kommunhuset. Nu är kommunhuset redo att visas upp och du som invånare hälsas välkommen att besöka kommunhuset och träffa kommunalråd, kommunchef och tjänstepersoner. Det bjuds även på bildspel och fika.

Festligheter med Öppet hus

Under eftermiddagen den 20 juni mellan kl.13-17 firar vi en invigning av kommunhuset med ett Öppet hus. Du som invånare är välkommen att besöka oss och se de nyrenoverade lokalerna på plan 1.

På plats kommer kommunalråd Morgan Bengtsson, kommunchef Iréne Robertsson och tjänstepersoner från Medborgarcenter, konsumentvägledning, plan och bygg att finnas för att svara på dina frågor. Medarbetarna på Medborgarcenter finns där för att hjälpa dig och visa kommunens digitala e-tjänster. Det kan handla om hur man söker jobb, kommer i kontakt med rätt tjänsteperson eller information om vad du som invånare och besökare kan göra i kommunen. För i kommunhuset hittar du även turistinformationen.

Vi bjuder på festlig fika som kommunens kostavdelning bakat. Det blir hallongrottor med grädde som serveras med varm och kall dryck. Det blir nostalgitripp med bilder genom ett bildspel och en bildutställning. Bildspelet kommer att visa blandade gamla bilder från Olofström, Jämshög, Gränum, Kyrkhult, Vilshult och Hemsjö. Bildutställning innehåller bilder från 30-talets grusväg till dagens moderna kommunhus. Visste du förresten att, innan det var ett kommunhus, fanns det en bank, bokhandel och klädesbutik i bygganden.

Drop-in vigsel med bubbel

Går du och din partner i giftemålstankar och önskar en enkel och fin ceremoni? Då har ni möjlighet att gifta er i kommunhuset den 20 juni. Vi ordnar med vigselförrättare, vigselbevis, vittnen och en Olofströmsbukett till bruden.

Ni är välkomna att ta med gäster att dela er vigsel med. Och om ni har egna vittnen går det också bra.Ta med giltig legitimation och hindersprövningen så ses vi den 20 juni. De får en Olofströmsbukett och alkoholfritt bubbel och lite gott till.

Rekommenderat för dig

Publicerad: 14 juni 2023