Vårens gatusopning påbörjad

Med vårens intåg så inleds även gatusopningen. Arbetet påbörjas i centrala Olofström för att sedan fortsätta i de omkringliggande tätorterna och i villaområdena.

Innan sopningen så vattnas marken, detta för att binda dammet så att partiklarna inte ska flyga runt i luften. Vissa dagar, när det dammar för mycket trots att man vattnar, så går det inte att sopa på dagtid. Dessa dagar utförs sopningen istället under tidiga morgnar samt tidig kväll. Sopningen av gatorna leder långsiktigt till lägre partikelhalter och bättre luft. 

Har du en fastighet mot en av de kommunala vägarna så kan du redan nu påbörja att sopa rent framför din fastighet. Enteprenören som utför sopningarna kör aldrig nära fastighetsgränserna på grund av planteringar, staket och murar.

Mer information om gatusopning i Olofströms kommun finner du på sidan Sopning av gator och vägar.

Kontakt

Roger Jönsson
Teknisk samordnare Infrastruktur
Epost: roger.jonsson@olofstrom.se

Publicerad: 22 mars 2022