Skräpplockardagarna

Var med och håll Olofströms kommun fri från nedskräpning!

Varje år deltar Olofströms kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning – ”Vi håller rent” som nu bytt namn till ”Skräpplockardagarna”. Runt om i landet plockar förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej...

I Olofströms kommun brukar flera skolor och förskolor delta. Utöver denna insats jobbar många engagerade privatpersoner, kommunens parkavdelning, Olofströmshus med flera med att samla skräp och tömma papperskorgar året runt.

Alla kan vara med

Förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar som vill delta i kampanjen anmäler sig på Håll Sverige Rents hemsida. Anmälan är öppen från den 31 januari och stänger den 15 maj (länk till anmälan kommer när den öppnat). Skräppåsar skickas direkt till alla deltagare som anmält sig.

Läs mer om Skräpplockardagarna 2020, Håll Sverige Rent

Privatpersoner, övriga föreningar och företag kan också hjälpa till att samla skräp, men behöver inte anmäla sig och står själva för skräpplockarmaterial.

Var med i kampen mot skräpet ni också!

Hjälp med hämtning av skräpet

Kontakta Daniel Ottosson på Kommunledningsförvaltningen för hjälp med att transportera bort skräp.

Pedagogiskt material för förskolor och skolor

Skräpplockardagarna är ett också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är både onödigt och fel.

Pedagogiskt material, Håll Sverige Rent

Senast uppdaterad: 17 januari 2020