Bastu och varmvattensbassäng

Frusen och älskar värme? Hos oss kan du basta och bada i vår varmvattensbassäng.

Covid-19 information

Våra verksamheter kan komma att påverkas av rådande omständigheter av covid-19 pandemin. Det kan innebära att en eller flera verksamheter kan komma att vara stängda helt eller delvis under viss perioder. För aktuell information om hur du som besöker våra verksamheter påverkas, se Information om covid-19.

Bastu

Holjebadet har en gemensam ångbastu uppe i vår relaxavdelning och en torrbastu på damsidan respektive herrsidan. Bastun följer badets öppettider.

Arombastu

Vid särskilda tillfällen erbjuds arombastu inne i respektive omklädningsrums torrbastu. Under arombastun kommer er bastuvärd att hälla varmt vatten blandat med väldoftande eterisk olja över de varma stenarna. Detta gör att het ånga skapas och lyfter mot taket, som sedan bastuvärden med hjälp av en handduk trycker ner över sina bastugäster. I bastun sprids under sittningen en doft av den eteriska oljan. Varje doft är unik i sig och tro det eller ej men pepparmyntan kyler och svartpepparn hettar upp bastun.

Just nu är arombastun stängd med anledning av covid-19.

Boka din egna bastukväll

Unna dig en härlig kväll hos oss med dina goda vänner. En bastukväll tar ungefär 2,5 timme, där man får njuta av tre välgörande sittningar i bastun med ångor från olika eteriska oljor. Varje bastubesök är en upplevelse i sig själv med olika överraskningar som exempelvis kaffepeeling, is och honung. Under kvällen serveras det en härlig fruktbuffé med svalkande kallt vatten.

Varför inte fira möhippan, svensexan, födelsedagen eller bara njuta hos oss under några timmar, där själen får en påfyllning av energi. Vi skräddarsyr gärna upplevelsen för er grupp och utarbetar program efter era önskemål.

Minst 8 personer, 350 kr per person.

För mer info kontakta personalen under våra öppettider på telefon 0454-937 00

Det går även utmärkt att mejla oss på holjebadet@olofstrom.se

Trivselregler vid bastubad

  • Duscha innan du avvänder bastun.
  • Sitt alltid på en handduk och lämna badkläderna utanför.
  • Alkholhaltiga drycker är förbjudna på Holjebadet.
  • Visa hänsyn, håll låg ljudnivå och lämna plats åt andra.
  • Din personliga hygien, som till exempel fila fötterna, klippa tånaglarna och raka benen, gör du hemma.
  • Duscha alltid efter bastubad innan du hoppar i poolen.

Med anledning av COVID- 19 så ska ni även hålla goda avstånd till varandra.

Tänk på att om du vill duscha kallt är det säkrast att kyla ner kroppen längst från hjärtat först och sedan långsamt resten av kroppen.

Varmvattensbassäng

Vår 16-metersbassäng håller 34 grader och ett djup på 90–160 cm med en höj- och sänkbar botten i halva bassängen. Bassängen är ibland uthyrd eller så har vi egna aktiviteter igång. När det inte är aktiviteter i den har även allmänheten tillgång till bassängen utan extra kostnad.

Varmvattenbassängen går att hyra vecka 3–21 och höstterminen vecka 36–50. Obs! Gäller ej skolloven som hålls i Olofströms kommun.

Just nu går det inte att hyra varmvattenbassängen med anleding av covid-19.

Med reservation för ändringar.

Kontakt

Holjebadet
Telefon: 0454-937 00
E-post: holjebadet@olofstrom.se

Verksamhetschef Holjebadet
Bianca Gustafsson
Telefon: 0454-931 27
E-post: bianca.gustafsson@olofstrom.se

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: