Bastu och varmvattensbassäng

Frusen och älskar värme? Hos oss kan du basta och bada i vår varmvattensbassäng.

Bastu

Holjebadet har en IR-bastu, en gemensam ångbastu uppe i vår relaxavdelning och en torrbastu på damsidan respektive herrsidan. Våra bastur följer badets öppettider.

Infraröd bastu

På Holjebadet finns Sveriges största och modernaste infraröda bastu. Med plats för upp till 28 personer är det en bastu där män, kvinnor och barn kan basta tillsammans. IR-bastun värmer kroppen och inte omkringliggande luft, vilket ger inandningsluften en lägre temperatur än traditionella bastur. Därför kan även de som har svårt för hög värme använda bastun.
IR-bastur har visat sig ha flera hälsofördelar, bland annat har det en positiv inverkan på besvär som smärta och stelhet, svullnader, hjärt-kärlhälsa och hudbesvär. Det infraröda ljuset ökar även produktionen av må bra-hormonerna oxytocin vilket är bra vid stress och sömnsvårigheter.

Arombastu

Vid särskilda tillfällen erbjuds arombastu inne i respektive omklädningsrums torrbastu. Under arombastun kommer er bastuvärd att hälla varmt vatten blandat med väldoftande eterisk olja över de varma stenarna. Detta gör att het ånga skapas och lyfter mot taket, som sedan bastuvärden med hjälp av en handduk trycker ner över sina bastugäster. I bastun sprids under sittningen en doft av den eteriska oljan. Varje doft är unik i sig och tro det eller ej men pepparmyntan kyler och svartpepparn hettar upp bastun.

Just nu är arombastun stängd med anledning av covid-19.

Boka din egna bastukväll

Unna dig en härlig kväll hos oss med dina goda vänner. En bastukväll tar ungefär 2,5 timme, där man får njuta av tre välgörande sittningar i bastun med ångor från olika eteriska oljor. Varje bastubesök är en upplevelse i sig själv med olika överraskningar som exempelvis kaffepeeling, is och honung. Under kvällen serveras det en härlig fruktbuffé med svalkande kallt vatten.

Varför inte fira möhippan, svensexan, födelsedagen eller bara njuta hos oss under några timmar, där själen får en påfyllning av energi. Vi skräddarsyr gärna upplevelsen för er grupp och utarbetar program efter era önskemål.

Minst 8 personer, 350 kr per person.

För mer info kontakta personalen under våra öppettider på telefon 0454-937 00

Det går även utmärkt att mejla oss på holjebadet@olofstrom.se

Trivselregler vid bastubad

  • Duscha innan du avvänder bastun.
  • Sitt alltid på en handduk och lämna badkläderna utanför.
  • Alkholhaltiga drycker är förbjudna på Holjebadet.
  • Visa hänsyn, håll låg ljudnivå och lämna plats åt andra.
  • Din personliga hygien, som till exempel fila fötterna, klippa tånaglarna och raka benen, gör du hemma.
  • Duscha alltid efter bastubad innan du hoppar i poolen.

Med anledning av COVID- 19 så ska ni även hålla goda avstånd till varandra.

Tänk på att om du vill duscha kallt är det säkrast att kyla ner kroppen längst från hjärtat först och sedan långsamt resten av kroppen.

Varmvattensbassäng

Varmvattenbassängen är 90-160 cm djup. Från höj och sänkbara botten som normalt är på 90 cm sluttar bassängbotten till 160 cm djup. Bassängen håller 34 grader. I denna bassängen är det inte tillåtet att använda våra stora leksaker. Leksaker som är tillåtna hämtas och lämnas tillbaka i lådan på vita kanten. Bada tillsammans med barnen – barn under 12 år får ej bada ensam oavsett simkunnighet!

Varmvattenbassängen är uppbokad följande tider

Bassängen är ibland uthyrd eller så har vi egna aktiviteter igång. När det inte är aktiviteter i den har även allmänheten tillgång till bassängen utan extra kostnad.

Varmvattenbassängen går att hyra vårterminen vecka 3–21 och höstterminen vecka 36–50. Gäller inte skolloven som hålls i Olofströms kommun.

Tisdagar kl: 16:00-17:35 och kl: 18:10-19:05
Onsdagar kl: 14:00-15:35
Torsdagar kl:13:30-14:15 (halva bassängen) och kl: 15:55-17:35
Söndagar kl: 11:00-11:20 och kl: 14:10-15:00

Med reservation för ändringar.

Kontakt

Holjebadet
Telefon: 0454-937 00
E-post: holjebadet@olofstrom.se

Verksamhetschef Holjebadet
Bianca Gustafsson
Telefon: 0454-931 27
E-post: bianca.gustafsson@olofstrom.se

Meddela fel på sidan

Senast publicerad: