Vi håller rent!

Var med och håll Olofströms kommun fri från nedskräpning!

Varje år deltar Olofströms kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning – ”Vi håller rent”. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Under våren 2017 deltog över 700 000 hjältar runt om i landet.

I Olofströms kommun deltar flera skolor och vårt fastighetsbolag Olofströmshus i skräpsamlandet. Utöver denna insats jobbar kommunens parkavdelning med att samla skräp och tömma papperskorgar året runt. I år bjuder vi även in föreningar eller andra engagerade medborgare att delta. Kontakta Eva Johansson eller Daniel Ottosson på Kommunledningsförvaltningen så hjälper vi till med utrustning och borttransport av insamlat skräp.

Den som vill delta i kampanjen anmäler sig på Håll Sverige Rents hemsida. I år är den 25 mars sista svarsdatum för att materialet ska kunna distribueras kostnadsfritt.  Alla deltagare anmälda före detta datum får  skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och ett spel om skräp. Sortera och återvinn gärna förpackningar av papper, glas, metall och plast.

I Olofström distribueras materialet så fort det kommit hit, vilket beräknas vara under vecka 15. Kommunens egna verksamheter får sitt material med internposten. Föreningar eller privatpersoner kan hämta sitt material på kommunhuset.

Var med i kampen mot skräpet du också! Vi håller rent är ett också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är både onödigt och fel.

Senast uppdaterad: 19 mars 2018