Bastu och Temakväll

Frusen och älskar värme? Kom in och värm dig i bastun.

Bastu på Holjebadet. Blå handduk med texten: jag badar på Holjebadet samt en skopa för varmvatten.

Temakvällar

Holjebadet vill vara din oas i vardagen. Vi gör det lite extra mysigt under dessa temakvällar med olika teman så som hamam, vattenträning, naturen m.m. Vi hoppas att det ska finnas något som passar just dig så vi kan vara din oas för en kväll.

Under kvällarna får man låna mysiga morgonrockar och det bjuds på en lättare tilltugg och dryck. Det kommer att finnas ett begränsat antal platser så glöm inte anmäla er i tid.

Vi har temakvällar under hösterminen samt vårterminen.
Informationen blir synlig på bokninsidan ca en månad före aktiviteten.

Anmälan samt info:
https://holjebadet.goactivebooking.com Länk till annan webbplats.

Arombastu

Vid särskilda tillfällen erbjuds arombastu inne i respektive omklädningsrums torrbastu. Under arombastun kommer er bastuvärd att hälla varmt vatten blandat med väldoftande eterisk olja över de varma stenarna. Detta gör att het ånga skapas och lyfter mot taket, som sedan bastuvärden med hjälp av en handduk trycker ner över sina bastugäster. I bastun sprids under sittningen en doft av den eteriska oljan. Varje doft är unik i sig och tro det eller ej men pepparmyntan kyler och svartpepparn hettar upp bastun.

Arombastu

Start vecka 40–51 (gäller ej på helgdagar och lov).
Tisdag kl. 19.15 och torsdag kl. 19.30.

Bastu

Holjebadet har en IR-bastu, en gemensam ångbastu uppe i vår relaxavdelning och en torrbastu på damsidan respektive herrsidan.

IR bastu (Infraröd bastu)

På Holjebadet finns Sveriges största och modernaste infraröda bastu. Med plats för upp till 28 personer är det en bastu där män, kvinnor och barn kan basta tillsammans. IR-bastun värmer kroppen och inte omkringliggande luft, vilket ger inandningsluften en lägre temperatur än traditionella bastur. Därför kan även de som har svårt för hög värme använda bastun.
IR-bastur har visat sig ha flera hälsofördelar, bland annat har det en positiv inverkan på besvär som smärta och stelhet, svullnader, hjärt-kärlhälsa och hudbesvär. Det infraröda ljuset ökar även produktionen av må bra-hormonerna oxytocin vilket är bra vid stress och sömnsvårigheter.
Information om priser - se fliken "öppettider och priser".

Trivselregler vid bastubad

  • Duscha innan du avvänder bastun.
  • Sitt alltid på en handduk och lämna badkläderna utanför.
  • Alkholhaltiga drycker är förbjudna på Holjebadet.
  • Visa hänsyn, håll låg ljudnivå och lämna plats åt andra.
  • Din personliga hygien, som till exempel fila fötterna, klippa tånaglarna och raka benen, gör du hemma.
  • Duscha alltid efter bastubad innan du hoppar i poolen.

Tänk på att om du vill duscha kallt är det säkrast att kyla ner kroppen längst från hjärtat först och sedan långsamt resten av kroppen.

Boka din egna bastukväll

Unna dig en härlig kväll hos oss med dina goda vänner. En bastukväll tar ungefär 2,5 timme, där man får njuta av tre välgörande sittningar i bastun med ångor från olika eteriska oljor. Varje bastubesök är en upplevelse i sig själv med olika överraskningar som exempelvis kaffepeeling, is och honung. Under kvällen serveras det en härlig fruktbuffé med svalkande kallt vatten.

Varför inte fira möhippan, svensexan, födelsedagen eller bara njuta hos oss under några timmar, där själen får en påfyllning av energi. Vi skräddarsyr gärna upplevelsen för er grupp och utarbetar program efter era önskemål.

Minst 8 personer, 350 kr per person.

För mer info kontakta personalen under våra öppettider på telefon 0454-937 00

Det går även utmärkt att mejla oss på holjebadet@olofstrom.se

Verksamhetschef Holjebadet

Bianca Gustafsson

Publicerad: 3 september 2020

Uppdaterad: 21 november 2023